Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce abuzeaza oamenii de spray-ul de gura cu marijuana?

In intreaga lume exista numerosi indivizi care folosesc marijuana pentru recreere, dar sunt si oameni care utilizeaza in scopuri medicale acest drog. Cu acordul autoritatilor, bineinteles. De pilda, in unele state din SUA, consumul de marijuana a fost legalizat pentru uz medical, insa expertii considera ca unii oameni vor ajunge in situatia sa abuzeze de acest medicament.

„Nu este niciun dubiu in mintea mea ca vor exista oameni care vor abuz de medicament”, a declarat directorul Centrului de Informare a Otravurilor din Florida, dr. Jeffrey Bernstein.

Marijuana

Marijuana

Totusi, specialistii sustin ca, deoarece medicamentul este ingerat, este necesara mai mult de o ora sa aiba efect, spre comparatie cu cele cateva minute in care marijuana isi face efectul atunci cand este fumata.

Aceasta este si concluzia la care a ajuns dr. Margaret Haney, profesor de neurobiologie clinica la Universitatea din Columbia. Omul de stiinta spune ca in acest mod, consumatorii de droguri care cauta diverse senzatii sunt mai putin predispusi sa abuzeze de medicament.

„Fumatul este o modalitate efectiva de a duce chimicalele la creier. Spray-ul de gura de acest tip reprezinta o modalitate mai sigura de administrare”, a adaugat specialistul american.

Unii savanti spun ca marijuana este mai „sigura” decat alte droguri

Spre deosebire de alte medicamente, cum ar fi analgezicele, care expun pacientii la riscul de deces in caz de supradoza, cei care folosesc prea mult spray cu marijuana se expun unui risc mic de probleme de sanatate acute, a declarat medicul.

„Ceea ce s-ar putea intampla este ca persoana ar putea fi intoxicata intr-un mod incomfortabil”, dar, in termeni de efecte serioase asupra sanatatii, „nu exista vreun efect cunoscut”, a mai afirmat medicul american.

De asemenea, altii experti sunt de parere ca marijuana reprezinta un drog relativ sigur. „Chiar si un abuz de marijuana fumata este relativ sigur comparat cu heroina sau cocaina”, a declarat dr. Bernstein.

Cercetatorii au evidentiat faptul ca pentru cei care prezinta anumite tulburari psihice, fumatul de marijuana inrautateste problemele mentale. Este posibil ca si acest spray sa provoace probleme anumitor pacienti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*