Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Dieta ketogenica si principiile sale

Majoritatea persoanelor care au kilograme acumulate in plus vor sa slabeasca cat mai repede si daca se poate, fara prea mult efort. Una dintre curele de slabit care te face sa dai jos cateva kilograme bune in circa o luna si jumatate este cea denumita „Dieta ketogenica„.

Dieta ketogenica nu are restrictii si poti manca orice aliment, la orice ora, daca iti este foame.

Dieta ketogenica solicita ca, din totalul caloriilor zilnice, 65% sa provina din grasimi, 30% din proteine si 5% din glucide. Conform specialistilor, prin diminuarea glucidelor in dieta se scade astfel nivelul de insulina, iar asta determina activarea lipazei. Aceasta desface trigliceridele din tesutul adipos in acizi grasi. Acesti acizi ajung in sange, sunt transferati in mitocondrie, unde sunt oxidati si se formeaza ketone, pe care le poate folosi organismul pentru energie, explica specialistii.

Dieta ketogenica - principii

Dieta ketogenica – principii

Dieta ketogenica permite scaderea semnificativa in greutate, insa ea va poate face sa pastrati circa 90% din masa musculara.

Dieta ketogenica – principii

Principiile acestei cure sunt relativ simple, dar dieta ketogenica cuprinde doua faze, cea de atac si cea de mentinere – care trebuie tinuta toata viata. Sportul face parte dintr-un stil de viata sanatos, asa ca persoanele care vor sa urmeze acest regim trebuie sa faca miscare de 3-4 ori pe saptamana.

Este o cura de slabit bazata pe un continut crescut de grasimi, alunele de padure şi migdalele crude, diverse tipuri de seminte şi nucile sunt o parte dintre alimentele permise. Din dieta nu trebuie sa lipseasca uleiurile vegetale: in, cocos, germeni de grau, avocado, nuci, seminte de dovleac, struguri, cocosul, slanina, maduva, creierul si ficatul.

Proteinele sunt extrem de importante in dieta ketogenica

In cadrul acestui regim proteinele sunt foarte importante: se va consuma carne de vita, de porc, de oaie, de peste si branzeturile fermentate, care nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic. In plus, fibrele si carbohidratii trebuie mancate in cantitati mai mici, iar printre alimentele care au aceste substante nutritive permise in dieta ketogenica se afla spanacul, broccoli, varza, ceapa, fasolea verde, castravetii si rosiile.

Expertii in nutritie atrag atentia ca daca intr-una din zile veti alege sa mancati nuci sau migdale, trebuie sa evitati sa mai adaugati in meniul zilnic alimentele de mai sus, din cauza ca acestea doua reprezinta o sursa bogata de fibre si carbohidrati.

Dieta de acest tip poate determina scaderea trigliceridelor, mentine glicemia in limite foarte bune, scade colesterolul rau si creste colesterolul bun si determina scaderea inflamatiei sistemice.

Trebuie spus ca slabirea tine de reactia organismului fiecaruia, iar in general, femeile pierd in greutate mai lent decat barbatii, conform datelor Health24.com.

Potrivit expertilor, printre afectiunile care sunt ameliorate de aceasta dieta se afla sindromul metabolic, steatoza hepatica, diabet de tip II, dislipidemie, epilepsie, Parkinson, scleroza multipla, dar si Alzheimer-ul sau unele tipuri de cancer. In cadrul acestei diete o persoana poate sa se alimenteze cu salate, legume, carne fiarta sau la cuptor, peste, branzeturi, precum si oua,
oleaginoase sau fructe putin dulci.

Afla de aici cat de sigura este dieta ketogenica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*