Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Vinoterapia, calea spre frumusete

Una dintre metodele de infrumusetare care a fost folosita inca din antichitate este vinoterapia, recunoscuta in urma unor cercetari pentru efectele benefice in ceea ce priveste mentinerea frumusetii pielii si a parului. Vinul are numeroase beneficii pentru sanatate, iar consumul sau cu moderatie este recomandat si de catre medici.

Daca vinul este obtinut fara sa fie adaugati conservanti si coloranti, veti avea parte de o sursa valoroasa de antioxidanti pentru organism. Expertii spun ca mai ales vinul rosu este foarte bun in industria cosmetica, continutul sau mare de resveratrol ajutand corpul sa lupte contra radicalilor liberi.

Vinoterapia

Vinoterapia

Beneficii vinoterapie

Mai multe cercetari efectuate in China arata faptul ca vinul rosu este indicat si in lupta impotriva cancerului avand puternic efect anticancerigen pentru ca poate diminua mutatiile de la nivelul ADN care cauzeaza cancerul. Trebuie spus ca aceasta bautura are efecte binefacatoare asupra pielii si parului.

Vinoterapia a aparut ca si o noutate in saloanele de infrumusetare, stimuland circulatia cardiovasculara, luptand impotriva imbatranirii datorita vitaminelor pe care le contin strugurii, care confera elasticitate pielii.

Primele astfel de tratamente cu vin au fost realizate in Franta, Italia, Canada si Statele Unite, tari in care se cultiva mult vita de vie.

Cu ajutorul strugurilor se poate efectua un peeling corporal, care elimina celulele moarte si activeaza circulatia!

In anumite clinici din aceste state s-au dezvoltat centrele de tratament cu bai in vin si s-au montat instalatii speciale pentru ca cele mai pretentioase cliente sa se bucure de bai si masaje cu cele mai bune vinuri: Lambrusco, Cabernet sau Merlot.

De pilda, in Italia, apele termale se combina cu masaje si cu aplicatii locale cu must proaspat Trebbiano.

Conform specialistilor, strugurii pot sa tonifieze abdomenul, tonifica sanii si reintineresc epiderma. Bobul de strugure contine tanini, potasiu, calciu si apa. In plus, coaja strugurilor contine foarte multe enzime, proteine, vitamine, saruri minerale, polifenoli, zaharuri si acizi.

Expertii spun ca acest tratament este foarte utile pentru orice tip de piele, deoarece atenueaza varicele, diminueaza riscul aparitiei hemoroizilor, dar si relaxeaza picioarele obosite. Prin vinoterapie se pot realiza diferite tratamente corporale, faciale, circuite termale, bai si masaje.

Potrivit specialistilor, cu ajutorul strugurilor se poate efectua un peeling corporal, care elimina celulele moarte si activeaza circulatia.

Expertii spun ca impachetarile se fac intr-un amestec de substante naturale derivate din struguri, iar in cazul in care se vrea, se pot realiza anumite bai de vin extras din struguri negri, dupa care corpul se impacheteaza in substante derivate din vin si se merge la termosauna. In acest fel, porii se deschid usor si substantele din vin actioneaza in profunzime.