Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cateva dintre beneficiile gimnasticii acvatice

Sportul si, in general, miscarea aduc mari avantaje corpului celui care le practica. Unul dintre sporturile mai putin practicate este gimnastica in apa, care are rolul de a favoriza un efect benefic asupra tensiunii arteriale, daca suferindul nu raspunde cat mai multumitor la medicamente.

Gimnastica acvatica

Gimnastica acvatica

Un studiu care a fost realizat in Brazilia arata faptul ca exercitiile efectuate in apa au o mare eficienta in privinta sanatatii musculare, articulare si cardiace. In plus, aceste exercitii acvatice lupta cu succes impotriva stresului.

Cum au decurs testele?

Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii din Sao Paulo au realizat un set de teste pe barbati si femei cu varste cuprinse intre 40 si 65 de ani, scrie BBC.

Dintre acestia, niciunul nu era practicant al unei activitati fizice. Expertii au rugat participantii sa se imparta in doua grupuri: unul a facut trei ore de gimnastica acvatica pe saptamana intr-un bazin cu apa la 32 grade C si a luat medicamentele prescrise, iar membrii celuillat grup au luat numai medicamente si nu au facut miscare.

Medicii le-au masurat cu atentie presiunea arteriala. Rezultatele indica faptul ca in cazul participantilor din primul grup, starea se imbunatatise simtitor. In schimb, in cazul celui de-al doilea grup, aceasta a ramas destul de ridicata.

Potrivit BBC, gimnastica acvatica a dus la atingerea unor parametri considerati satisfacatori in privinta presiunii sistolice si a celei diastolice, iar specialistii o recomanda ca si tratament in cazul unor astfel de probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*