Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Efectul sarii asupra sanatatii tale

Sarea si sodiul sunt doua elemente care trec ca fiind sinonime, dar ele nu inseamna chiar acelasi lucru. Expertii afirma ca diferentele dintre ele te pot ajuta sa iei deciziile cele mai intelepte pentru sanatatea ta.

Sarea de bucatarie este cunoscuta si sub numele de clorura de sodiu, asa ca sodiul poate fi gasit in compozitia sa. Exista, totusi, saruri care fie nu au sodiu, fie contin o cantitate diferita fata de sarea de bucatarie.

Sarea si sanatatea organismului

Sarea si sanatatea organismului

Sarea este de regula masurata in linguri, in timp ce sodiul se masoara in miligrame. De exemplu, un sfert de lingurita de sare are 600 mg de sodiu, iar o jumatate de lingurita de sare are 1.200 mg de sodiu.

Potrivit specialistilor, cele mai multe persoane stiu ca dietele cu continut scazut de sodiu sunt cele mai sanatoase dar, desi acesta este un element nutritiv esential, medicii nu recomanda mai mult de 1.500 mg pe zi, astfel incat sa fie redus riscul bolilor cardiovasculare.

Din pacate, sodiul poate fi gasit in orice, de la medicamente pana la alimente procesate, fiind extrem de greu sa-l eviti si sa-l cantaresti cu precizie.

Trebuie sa calculezi concentratia de sodiu pe cantitatea consumata de produs, caci este posibil sa fie inscriptionata doar valoarea pe 100 de grame, ceea ce te poate induce in eroare.

In cazul in care te afli intr-o situatie in care nu poti verifica eticheta, cum ar fi la restaurant, cauta in meniu orice crezi ca are mai putin sodiu, adica orice pare cat mai natural si mai putin procesat pentru a evita neplacerile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*