Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Poate da branza dependenta?

Unul dintre alimentele care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra este branza. Si totusi, dependenta de branza poate sa fie comparabila cu dependentele de droguri sau alcool.

Aceasta este concluzia unei cercetari realizate in SUA, la Universitatea Michigan, care a fost publicata de U.S. National Library of Medicine. Expertii sustin ca o parte dintre persoanele care au luat parte la aceste teste erau mari amatoare de branza si au afirmat ca nu se pot abtine sa termine bucata din fata lor sau chiar intreg platoul.

Dependenta de branza

Dependenta de branza

Specialistii americani vorbesc despre faptul ca aceasta dependenta care se transforma uneori in obsesie, iar studiul lor confirma pentru prima data aceasta patima. Cercetarea citata de portalul Health24.com arata ca dependenta se manifesta la fel ca si celelalte vicii: droguri, fumat sau bautura.

Totusi, specialistii afirma ca aceasta dependenta de a manca branza este mai putin nociva ca acestea, chiar daca nu face bine sistemului cardiovascular. Cercetarea, publicata de U.S. National Library of Medicine, arata care sunt factorii care pot sa determine dependenta de anumite alimente si ce fel de mecanisme chimice si biologice explica aceasta dependenta.

Cercetarea a fost realizata avand la baza obiceiurile alimentare specifice celor 500 de studenti, care au fost voluntari in cadrul studiului Univeristatii din Michigan. Concluzia expertilor a fost aceea ca alimentul de care sunt dependenti cel mai mult este pizza, deoarece aceasta contine multa branza.

Branza este un aliment excelent, dar care trebuie sa fie consumat cu moderatie pentru a nu avea dificultati in alimentatie!

Pe de alta parte, un alt studiu realizat in Suedia, la Universitatea din Stockholm arata faptul ca grasimile grase pe care le contine branza si ciocolata neagra sunt bune pentru inima. Potrivit expertilor suedezi, grasimile saturate care provin din ciocolata neagra contin polifenoli, care, in cazul in care interactioneaza cu grasimile saturate, pot diminua tensiunea arteriala.

Savantii suedezi sustin ca branza reprezinta un aliment care poate favoriza majorarea nivelului colesterolului, insa totusi ea poate aduce un aport important de calciu si de proteine! Specialistii din Suedia mai sustin ca branza este un aliment excelent, dar care trebuie sa fie consumat cu moderatie pentru a nu avea dificultati in alimentatie.

O alta cercetare arata faptul ca in cazul in care vei consuma zilnic 2 felii de branza pe zi ai sanse tot mai mici sa te imbolnavesti de diabet. Potrivit datelor publicate de Care2.com, expertii spun ca riscul scade cu 12 la suta, concluzia lor sosind dupa ce acestia au analizat situatia a peste 16.000 de adulti sanatosi si 12.400 bolnavi de diabet de tip 2.

Expertii din Elvetia, de la Universitatea din Basel sustin ca cei care consumau zilnic macar 55 de grame de branza, circa doua felii, prezentau un risc mai mic de a se imbolnavi.

Pe de alta parte, s-a observat ca riscul era diminuat, daca se consuma aceeasi cantitate zilnica de iaurt, conform unui raport publicat de American Journal of Clinical Nutrition.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*