Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum ameninta metalele grele sanatatea umana?

O mare parte a alimentelor pe care le consumam contin multe substante nocive denumite „E-uri”, insa pe langa acestea, ultimele studii au concluzionat ca hrana noastra contine si multe metale grele, nocive pentru corp si sanatatea lui, odata cu trecerea timpului.

Cercetatorii au observat ca nivelul metalelor grele din organism este de 700 de ori mai mare in prezent decat cel al inaintasilor.

Cele mai periculoase metale grele

Cele mai periculoase metale grele

Care sunt cele mai periculoase metale grele?

Expertii afirma ca metalele grele cele mai periculoase pentru sanatate sunt:

  • plumbul,
  • cadmiul si
  • aluminiul.

Acestea au posibilitate de a determina pierderi de memorie, comportament agresiv, schimbari bruste de dispozitie si tulburari de somn. Multe dintre aceste metale grele sunt asimilate de omul zilelor noastre prin hrana sa, din cauza unei alimentatii nesanatoase. Iata cateva dintre aceste metale nocive pentru corp si efetele pe care le au asupra organismului uman.

Plumbul

Medicii sunt de parere ca cei mici sunt cei mai vulnerabili la intoxicatia cu plumb din cauza ca aceasta poate sa le afecteze ireversibil creierul. Trebuie sa stiti ca simptomele intoxicatiei cu plumb sunt reprezentate de anumite dureri de cap, de lipsa somnului sau lipsa de concentrare. In plus, la persoanele adulte se mai observa o stare de iritabilitate, anxietatea, depresia si insomnia.

Specialistii sustin ca plumbul se asimileaza in corp intr-o cantitate mica din alimente. Deseori, intoxicatia cu plumb se face in momentul expunerii intr-un mediu poluat sau de la recipientele de gatit.

Pentru eliminarea plumbului din corp, se foloseste cel cu vitamina C care protejeaza sistemul nervos central.

Cadmiul favorizeaza aparitia cancerului

Un alt metal greu prezent in corp este cadmiul, care majoreaza agresivitatea umana. Cei care sunt expusi la efectele provocate de cadmiu sunt persoanele care fumeaza din cauza ca nivelul cadmiului din sange creste direct proportional cu numarul tigarilor fumate.

Mai puteti sa va intoxicati cu acest tip de metal prin inhalarea gazelor de esapament ori prin consumul de alimente tip fast-food.

In acest sens, veti simti anumite stari de irascibilitate, confuzie si frica, iar cei care prezinta o cantitate de cadmiu mai mare decat cea admisa au parte si de multe cosmaruri. Studiile arata faptul ca acest metal pare sa favorizeze si aparitia cancerului.

Aluminiul

Aluminiul favorizeaza boala Alzheimer, arata cercetarile relizate de-a lungul timpului. Intoxicarea cu aluminiu poate duce la dementa. Aluminiul este unul dintre cele mai periculoase metale grele, daca tinem cont de faptul ca se gaseste in alimentele de baza, cum ar fi zaharul, in tuburile in care se tine pasta de dinti, pe vasele de bucatarie si in apa de la robinet.

Aluminiul ajunge in corp daca folosim vase de bucatarie din aluminiu vechi pentru a incalzi ceva acid, de exemplu, ceai, mai spun specialistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*