Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce fel de substante contin bancontele si cum ne influenteaza acestea sanatatea?

Unele dintre cele mai infectate cu bacterii si substante cancerigene produse sunt bancnotele. Deseori se intampla sa le manevram cu mainile si sa uitam ca trebuie sa ne spalam bine, pentru a evita sa contactam vreo afectiune.

Cat de murdari sunt banii

Cat de murdari sunt banii

Expertii au descoperit mai multe substante chimice care se regasesc in bancnote. Portalul Care2.com scrie ca acestea sunt suspectate de aparitia diferitelor tipuri de cancer sau anomalii tiroidiene.

Potrivit specialistilor de la Universitatea din Beijing, China, substantele cancerigene, printre care se afla si bisfenol A pot fi regasite chiar si pe chitantele emise de casele de marcat.

Banii de hartie din Vietnam si Filipine, mai putin contaminati

De asemenea, s-a observat ca banii confectionati din hartie, dar si cei din polimer sunt contaminati de aceste substante care provin de pe chitante. Substantele nocive se regasesc pe bancnotele de euro, dolar sau yuani si este mai mare decat cea din praful domestic.

Susra citata scrie ca cea mai mare cantitate de bisfenol A si alti compusi chimici similari a fost gasita pe bancnotele din Brazilia, Cehia si Australia, realizate din polimer, iar banii din Filipine, Thailanda si Vietnam au prezentat cea mai redusa cantitate de astfel de compusi chimici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*