Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce este indicele glicemic?

Indicele glicemic sau IG arata diferenta de impact pe care o au alimentele ce contin carbohidrati. Carbohidratii pot fi clasificati in functie de influenta lor asupra nivelului de glucoză din sange.

Tabel indice glicemic

Tabel indice glicemic

Alegerea carbohidratilor cu indice glicemic mic, cei care produc doar fluctuatii mici ale glucozei in sange si nivelulului de insulina, este secretul sanatatii pe termen lung. Optarea pentru a alimentatie bazata pe elemente cu indice glicemic mic reducere riscul de boli cardiace si diabet si este solutia sigura in cazului dietelor de slabit.

De-a lungul anilor, oamenii au crezut ca diferiti carbohidrati, in proportii egale, fac acelasi nivel de zahar in sange (reactie glicemica).

Insa, in anul 1970, un cercetator californian a descoperit faptul ca, carbohidratii, avand acelasi continut pur de zahar/amidon, nu au intotdeauna acelasi efect asupra nivelului de glucoza din sange.

Crapo a stabilit ca ceea ce trebuie luat in considerare este potentialul carbohidratilor de a ridica nivelul zaharului din sange si modul in care se poate face comparatia cu alti carbohidrati.

Pentru a tine cu usurinta o evidenta clara asupra alimentelor si indicilor glicemici, alimentele au fost grupate in 3 mari categorii:

3 raspunsuri pentru Ce este indicele glicemic?

  1. Pingback: Despre glucide | Alimentatie Sanatoasa, Nutritie si Diete de Slabire

  2. Pingback: Alimente cu indice glicemic mic | Alimentatie Sanatoasa, Nutritie si Diete de Slabire

  3. Pingback: Alimente cu indice glicemic mare | Alimentatie Sanatoasa, Nutritie si Diete de Slabire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*