Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Tratament pentru infectiile cailor urinare

Ghimpele reprezinta o planta ierboasa, care are tulpina plina de ghimpi, ceea ce explica si denumirea sa populara. Aceasta planta creste in zonele de campie, dar mai ales in cele de deal si de munte.

Aceasta planta uimitoare creste in nordul Africii, centrul si sudul Europei, Asia si America de Sud. Ghimpele este o planta care poate fi folosita in tratarea unor afectiuni de la cele infectioase la cancer si afectiuni degenerative.

Ghimpe

Ghimpe

Expertii ne anunta ca de la aceasta planta se foloseste iarba, adica tulpina inflorita, care se recolteaza de la sfarsitul lui iunie si pana in septembrie. La aceasta planta, tulpina se taie la cativa centrimetri deasupra solului, dupa care se toaca putin, pentru a putea fi pusa la uscat, obtinandu-se doua-trei sute de grame de produs uscat.

Ce contine

Ghimpele contine acid cafeic, acid clorogenic, flavone, fitosteroli, tanin, ulei volatil si are o actiune antiinflamatoare, anticongestiva si dezinfectanta. Se recomanda folosirea acestei plante pentru cateva afectiuni precum: adenom de prostata, cancerul de prostata, litiaza renala, hipertiroidie.

Afectiuni tratate cu ghimpe

Expertii ne anunta ca tinctura din tulpina de ghimpe este utila impotriva adenomenului de prostata si a litiazei renale. In acest caz va trebui sa utilizati cate o lingurita, diluata in jumatate de pahar de apa, de patru ori pe zi.

Potrivit specialistilor in domeniu, primele rezultate ale curei apar in primele zece zile, iar dupa o luna de tratament, senzatia de jena la urinare si celelalte probleme specifice nu se mai manifesta. In prima parte a acestui tratament, va trebui sa tineti cura trei luni, in care se administreaza aceasta combinatie.

Efectele cele mai bune si stabile se obtin daca se tine si un regim echilibrat.

In caz de litiaza renala, va trebui sa combinati tinctura de pufulita cu tinctura de ghimpe. Din acest amestec se vor lua doua lingurite, diluate intr-un pahar de apa, de doua ori pe zi.

Expertii sustin ca pentru a se obtine rezultate stabile, fiind necesare minimum sase saptamani de tratament.

Ghimpele, bun pentru adenomul de prostata

Daca vreti sa va preparati un decoct din tulpina de ghimpe in cazul in care suferiti de adenom de prostata, trebuie sa stiti ca veti folosi un gram la o cana. Aceasta se va bea inainte de mese cu circa 30 de minute, 2 cani pe zi in primele 6 luni de cura, apoi cate o singura cana pe zi. Specialistii mai afirma ca aceasta cura dureaza 6-18 luni in afectiuni de prostata, 3-5 luni in cistopielite si cure de intretinere toata viata in litiaze renale.

Pentru hipertiroidie, se vor consuma cate trei lingurite de pulbere de ghimpe pe zi, in cure de cate trei saptamani, cu 10 zile de pauza.

Potrivit opiniei specialistilor in fitoterapie, Iarba de ghimpe este un reglator natural al activitatii tiroidiene, fiind folosit in mod traditional pentru tratarea nodulilor si a cancerului la tiroida.

Ca si adjuvant in cancerul de prostata se va putea efectua o infuzie din ghimpe si pufulita in proportii egale. Va trebui sa consumati cate un litru pe zi si sa tineti un regim vegetarian bazat in special pe cruditati. Remediul este recomandat si barbatilor care sufera de cancer al organelor genitale, al rinichilor si al cailor urinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*