Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cerentelul, planta benefica impotriva gastritei

Cerentelul este o planta care se mai numeste si barbusoara, cerculet, cuisorita, ridichioara sau verental. Planta este ierboasa cu frunze in forma de rozeta, cu tulpini scurt petiolate si flori cu 5 petale, care seamana cu un buzdugan.

Cerentel

Cerentel

Beneficii cerentel

Potrivit expertilor in fitoterapie, planta are in continutul sau tanin, glicozida geina, ulei volatil, eugenol, substante amare. Ea actioneaza ca si un astrigent, calmant si antiseptic.

Se recomanda pentru tratarea unor afectiuni precum:

  • enterite infectioase, 
  • diaree, 
  • afectiuni gastrice, 
  • hemoragii hemoroidale si 
  • menstre cu dureri.

In mod extern, aceasta planta poate fi folosita pentru tratarea unor plagi, gingivite sangerande si abcese dentare. Se poate folosi sub forma unui decoct din pulbere de rizom impotriva gastritei. Daca va aflati in aceasta situatie, trebuie sa consumati dimineata, pe stomacul gol, neindulcit un pahar de ceai din aceasta planta.

De asemenea, impotriva plagilor si a abceselor dentare se poate folosi sub forma unui decoct. Potrivit specialistilor, se foloseste sub forma de gargara si in aplicatii locale sub forma de comprese.

Decoctul de cerentel

Decoctul se realizeaza din circa 2 lingurite pulbere din rizom si radacina, la o cana cu apa (250 ml).

Conform expertilor in fitoterapie, se poate fierbe circa 25-30 de minute si apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. In mod extern, circa trei lingurite se vor folosi la aproape 300 ml de apa rece, care se va fierbe aproape 30 minute.

Trebuie sa stiti ca decoctul din aceasta planta nu se va supradoza, deoarece provoaca greata si varsaturi celor care il folosesc. Acesta nu trebuie sa fie utilizat intre mese, deoarece produce iritatii gastro-intestinale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*