Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Decoctul de brusture, indicat pentru tratamentul parului

Brusturele reprezinta o planta care se mai numeste popular caftalan, ciulin sau lipan. Aceasta planta are tulpini florifere puternice, iar florile sunt de culoare purpurie, grupate si avand tepi cu varful intors.

Brusturele

Brusturele

Ce contine brusturele?

Potrivit specialistilor, brusturele contine inulina, ulei volatil, saruri de potasiu, acid cafeic si mai multe vitamine din grupa B.

Beneficii brusture

Poate avea actiunea unui depurativ, hipoglicemiant, tonic capilar si dezinfectant.

De la aceasta planta se folosesc in scop curativ radacinile, care se recomanda pentru tratarea unor afectiuni precum:

  • diabet, 
  • calculoza biliara, 
  • raceala, 
  • furunculoza, 
  • tenuri grase. 

Tratamentul parului

Expertii spun ca se poate realiza un decoct de brusture pentru tratarea pielii capului si a podoabei capilare. In acest sens, pielea capului se frictioneaza energic cu suc, de doua-trei ori pe saptamana, iar efectul va fi uimitor.

Daca vreti, va puteti prepara un decoct din radacina pe uz intern, impotriva calculozei biliare, dischineziei, afectiunilor renale.

Trebuie spus ca acest lichid trebuie sa fie consumat in 3-4 reprize in decursul unei zile.

De asemenea, se mai poate folosi un decoct din radacina pentru dezinfectarea pielii in cazul unor dermatoze – acnee, furunculoza, seboree si plagi infectate.

Brusturele, bun pentru afectiunile renale

Poate fi utilizat in aplicatii locale sub forma de comprese, mai spun expertii. Sucul de brusture se prepara din radacinile plantei, care vor fi scoase din pamant toamna, se spala si se obtine acest amestec prin stoarcerea acestei parti a plantei.

Operatiunea de stoarcere trebuie indeplinita rapid, deoarece radacinile, cat si sucul se oxideaza si se innegresc foarte repede.

Expertii sustin ca sucul proaspat de radacini de brusture poate fi amestecat cu alcool, deoarece in cazul acesta rezista mai mult. Inainte de a-l folosi, acest amestec se va combina in proportii egale cu apa.

In plus, din aceasta planta se poate obtine un decoct, care poate fi folosit pentru uz intern. Astfel, din circa 2 linguri de radacina maruntita si 500 ml de apa clocotita se va obtine un amestec, care se va fierbe timp de 2 minute la foc scazut.

Trebuie lasat la infuzat circa un sfert de ora, iar amestecul va fi folosit pentru afectiunile renale sau biliare de 3 ori pe zi, in cure de 2 saptamani.

Un raspuns pentru Decoctul de brusture, indicat pentru tratamentul parului

  1. Andreea Răspunde

    3 iulie 2014 la 8:49

    Se gaseste in farmacii sau de unde se poate procura?

    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*