Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Radacina de boz, rol puternic detoxifiant

Bozul este foarte asemanator socului, florile si fructele fiind foarte asemanatoare cu ale acestuia, insa este mult mai scund. Are un miros al frunzelor, al tulpinilor si al radacinilor care poate fi dezgustator, dar prezinta un rol important in orice terapie.

Bozul creste in locuri salbatice, la munte pana la campie, pe marginile de drum, in locurile virane, pe malul apelor.

Boz

Boz

Radacina sa este adanca si foarte puternica, insa se poate folosi daca se spala in apa, se taie marunt si se intinde la uscat in strat foarte subtire, in locuri bine aerisite.

Potrivit expertilor, bozul are rolul unui adevarat inhibitor redutabil al apetitului alimentar. Radacina de boz este unul dintre cele mai puternice detoxifiante din flora din tara noastra. Aceasta planta are un efect puternic in dietele de slabit.

Se recomanda folosirea radacinii de boz pentru tratarea unor afectiuni precum: constipatie, obezitate, ingrasare, apetit alimentar necontrolat, gastrita hipoacida, cistita si infectii renale.

In caz de constipatie se recomanda folosirea radaciniide boz macerata. In aceasta situatie se vor lua 1-2 linguri de macerat de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul dureaza doua saptamani, apoi se face o pauza de o saptamana, iar apoi se poate relua, spun specialistii.

Cum se foloseste pentru obezitate?

In caz de obezitate si apetit alimentar necontrolat radacina de boz este un diuretic si un laxativ-purgativ foarte important.

Ea are rolul de a determina o scadere rapida in greutate, iar expertii sustin ca mirosul sau neplacut are sarcina de a inhiba apetitul. In acest caz, se poate administra o lingura de plamadeala de boz in tuica, cu cateva minute inainte de masa.

Trebuie sa stiti ca maceratul din radacina de boz este folositor pentru cistita si infectii renale, ascita. In aceasta situatie, de patru ori pe zi, cate o jumatate de pahar de macerat la rece.

In plus, pulberea din radacina de boz se utilizeaza contra efectelor nocive ale gastritei hipoacide si a capacitatii de digestie slaba. Va trebui sa luati un varf de cutit de pulbere din aceasta radacina, cu 20-30 de minute inainte de mesele principale.

De asemenea, trebuie spus ca o felie de radacina de boz, care va fi mestecata inainte de masa cu un 15 minute, este un excelent stimulent gastric.

Care sunt efectele secundare?

In cazul maceratului la rece, trebuie sa stiti ca doua varfuri de cutit de radacina de boz maruntita se lasa la inmuiat intr-un pahar (200 ml) de apa, de seara pana dimineata, cand se filtreaza.

Acest preparat se consuma pe stomacul gol, cate 1-2 pahare pe zi. Radacinile de boz reprezinta un purgativ cu o actiune extrem de drastica si care pot da efecte secundare precum: deshidratare, colici abdominale, stari de iritatie a tubului digestiv.

Expertii ne avertizeaza ca este important sa nu se depaseasca dozele mentionate in randurile de mai sus.

Aceasta planta sau extractele obtinute din ea nu vor fi lasate la indemana copiilor. Potrivit specialistilor, daca abuzati de consumul sau, este posibil sa aveti o scadere mai brusca in greutate si puteti sa va confruntati cu un deranj stomacal serios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*