Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Un ceai foarte benefic in racelile puternice

Maghiranul este o planta care are numeroase capacitati vindecatoare pentru corpul uman. Un simplu ceai de maghiran va poate destinde intreg organismul, luptand foarte bine cu stresul zilnic. Asta se intampla deoarece maghiranul poate combate starile depresive, sustin expertii.

Conform Agerpres, daca veti bea acest ceai de mai multe ori in timp scurt, vor aparea mici accese de temperatura, in care sistemul imunitar va distruge germenii unui potential guturai sau gripe.

Ceai pentru raceala

Ceai pentru raceala

De asemenea, in cazul in care aveti parte de anumite dureri de rinichi sau suferiti de cistita, mai ales in cazul femeilor, atunci cand se raceste brusc vremea, veti putea observa ca acestea trec, iar eliminarea lor va fi realizata dupa primele 4-5 cani de ceai fierbinte.

In cazul in care faceti un tratament cu ceai de maghiran, trebuie sa stiti ca acesta poate sa amplifice procesele de eliminare a toxinelor si a apei in exces din tesuturi.

Toate dozele recomandate se iau sub indrumarea unui specialisti fitoterapeut!

Maghiranul este de fapt un condiment care, daca este consumat sub forma de ceai, poate sa inlature starile de oboseala, insomniile, nervozitatea, precum si sa stimuleze digestia.

Daca vreti sa combateti o stare depresiva si sa va relaxati, atunci va trebui sa folositi maghiranul, punand o lingurita din acest condiment intr-o cana cu apa, cat mai maruntit. Daca suferiti de astenie de toamna si doriti sa va mariti capacitatea de concentrare va trebui sa majorati doza la 2-3 lingurite de planta la o cana de apa.

In cazul in care va propuneti sa alungati depresia si sa va induceti o stare de buna dispozitie, va trebui sa luati o doza mai mare, circa 6 lingurite la o cana de apa. Toate dozele recomandate se iau sub indrumarea unui specialisti fitoterapeut si sunt valabile atat pentru ceai, cat si pentru maceratul la rece.

Potrivit specialistilor, maceratul la rece se obtine, pastrand aceasta planta la temperatura camerei timp de circa 8 ore, iar apoi se va proceda la filtrarea amestecului. Infuzia se poate obtine prin tinerea plantei in apa clocotita vreme de 15-20 de minute, urmata de filtrare.

Este indicat ca plantele aromatice sa nu fie fierte, ci sa fie folosite ca macerat la rece. Cu toate acestea, in clipa cand organismul are nevoie rapid de caldura si se vizeaza decongestionarea cailor respiratorii, producerea transpiratiei, intensificarea rapida a proceselor de eliminare, se recomanda sa se consume ceaiuri cat mai fierbinti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*