Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Plante utile impotriva oboselii

In clipa cand se face trecerea de la vremea mai rece la cea calda, de toamna, una dintre problemele de sanatate clasice care apar este avitaminoza. Pentru a compensa de­ficitul vitaminelor A, C, E, PP si din complexul B, iata o bautura care face miracole in organism:

Incercati sa puneti intr-un vas trei lingurite de catina si trei lingurite de ma­cese ma­ci­nate, peste care adau­gati jumatate de litru de apa de izvor. Acest amestec se lasa la macerat peste noapte. A doua zi, il indulciti cu miere si il consumati ca aperitiv. Trebuie spus ca plante precum catina, busuiocul si macesele, sunt niste plante de exceptie pentru alungarea oboselii.

Plante impotriva oboselii

Plante impotriva oboselii

Expertii spun ca este foarte important sa consumati si partea de pul­bere ramasa pe fundul vasului, nu doar lichidul lim­pede obtinut dupa ma­cerare, intrucat aceasta este foarte bo­ga­ta in vitamine.

Ceai din bobite de catina

Este bine sa iti prepari un ceai din bobite de catina si sa bei apoi in fiecare zi cate 2-3 cani, indulcite cu miere. Pentru un efect rapid, fa o cura de 2 saptamani cu ulei de catina, de la farmacie.

Catina are capacitatea de a preveni avitaminoza, spun expertii. Aceste fructe sunt regeneratoare si revigorante si pot fi adjuvante in avitaminoze. Mai ales in anotimpul rece, catina, bogata in vitamina C, poate sa completeze doza zilnica necesara persoanelor anemice si a celor care depun eforturi fizice si intelectuale.

Cardiacii si convalescentii pot beneficia de puterea terapeutica a catinei. Trebuie sa stiti ca fructele acestui arbust contin apa in proportie de 80-85%, zaharuri, cantitati semnificative de saruri minerale, cum ar fi calciu -211,8 mg % , fosfor-194,4 mg %, potasiu-165 %.

In plus, catina contine foarte multe vitamine: A, complexul B si aminoacizi esentiali. Fructele au si o actiune de protectie vasculara, retiniana si intestinala.

Catina se consuma, mai ales, sub forma de ceai si gem. In sezonul rece se consuma cate doua cani de ceai pe zi, cate 2 lingurite de fructe uscate infuzate 10 minute într-o cana de apa fierbinte.

Ginsengul este un remediu de senzatie impotriva oboselii!

Si busuiocul este foarte util, daca este administrat sub forma de tinctura, cate o lingurita de 3-4 ori pe zi. Care2.com scrie ca busuiocul stimuleaza sistemul imunitar si alunga oboseala.

Ginsengul nu se poate gasi decat in farmacii, sub forma de tablete sau de ceai. Ginsengul este un remediu de senzatie impotriva oboselii. In plus, daca veti consuma macese sub forma de infuzie ori sirop amestecat cu miere, macesele sunt energice si revitalizante. Administrat profilactic, tratamentul previne instalarea oboselii fizice si intelectuale, sustin specialistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*