Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Studiu: Cat de multe pesticide contin anumite legume si fructe?

In urma unor studii, s-a observat ca o multime de legume si fructe contin pesticide si substante daunatoare corpului uman. Potrivit Business Insider, aceste fructe au si multe avantaje pentru oameni, desi unele din ele sunt contaminate cu substante toxice.

Strugurii

De exemplu, s-a constatat ca strugurii contin 34 de pesticide, dintre care patru cancerigene. Potrivit unei cercetari care a fost realizata in Marea Britanie, la London Metropolitan University, circa 17% dintre struguri contin substante cancerigene. Cu toate acestea, in general, strugurii sunt buni pentru corpul uman deoarece usureaza constipatia, astmul, problemele de inima si migrenele.

Pesticide fructe si legume

Pesticide fructe si legume

Nectarinele

Alte fructe, nectarinele contin 33 de pesticide, dintre care sapte cancerigene. Mai multe de o treime dintre nectarinele analizate contin substante cancerigene. Se stie ca nectarinele previn bolile de inima, degenerarea maculara si cancerul. Potrivit specialistilor britanici, cartofii care au fost analizati in timpul testelor contin 37 de pesticide, dintre care sapte cancerigene. Totusi, cantitatea acestora din urma este neglijabila, iar cartofii ajuta la cresterea in greutate, digestie, ingrijirea pielii si reumatism.

Merele

In cazul merelor studiate la universitatea din Londra , s-a observat ca acestea contin 42 de pesticide, dintre care sapte cancerigene. Expertii afrima ca peste 8,7 din 10 mere care au fost analizate contin substante cancerigene. Nutritionistii spun ca daca nu sunt contaminate, merele pot ajuta astmul, cresterea in greutate,colesteroul si diabetul.

Varza creata

Si varza creata contine in jur de 46 de pesticide, dintre care noua cancerigene. In medie, 65% dintre aceste legume contin substante cancerigene. Nutritionistii sunt de parere ca varza creata ajuta functia tiroida, colesteroul si presiunea sangvina, daca nu este contaminata cu substante toxice.

Spanacul

Expertii londonezi au mai observat ca spanacul are parte de circa 48 de pesticide, dintre care opt cancerigene. In medie, 75% dintre aceste legume contin substante cancerigene. Totusi, acestia spun ca spanacul ajuta vederea, functiile inimii si ale aparatului gastrointestinal.

Ardeii grasi

Nici ardeii grasi nu sunt mai prejos si contin 49 de pesticide, dintre care 11 cancerigene. 33,8% dintre ardei contin substante cancerigene. Ardeii grasi care nu au probleme cu pesticidele imbunatatesc vederea si impiedica formarea cheagurilor de sange si cresterea colesterolului, sustin nutritionistii.

Salata verde

Pentru salata verde, specialistii din Marea Britanie au constatat ca aceasta contine circa 51 de pesticide, dintre care 12 cancerigene. 30,6% dintre salate contin substante cancerigene. Expertii britanici sunt de parere ca aceasta este buna pentru digestie, sanatatea ficatului si cataracta.

Capsunile

In cazul capsunilor, cele analizate contineau 54 de pesticide, dintre care noua cancerigene. In medie, 77,5% dintre capsune prezinta substante cancerigene. Capsunile sunt bune pentru vedere, sanatatea oaselor si calmarea inflamatiilor.

Piersicile

Piersicile care au fost analizate in cadrul studiului britanic contin 62 de pesticide, dintre care 10 cancerigene. 31,1% dintre piersici contin substante cancerigene. Piersicile necontaminate sunt bune pentru anemie, digestie, gastrita, dar si pentru eliminarea pietrelor de la rinichi.

Telina

Expertii mai afirma ca si telina contine 64 de pesticide, dintre care 13 cancerigene. In medie, 60,5% dintre aceste legume contin substante cancerigene. Specialistii in nutritie de la Londra sunt de parere ca telina ajuta la echilibrarea PH-ului sangvin, la colesterol si constipatie.

Un raspuns pentru Studiu: Cat de multe pesticide contin anumite legume si fructe?

  1. Alina Răspunde

    24 februarie 2015 la 10:53

    Cred ca ar fi trebuit sa specificati zonele de provenienta ale acestor legume care au fost testate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*