Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum preveniti cancerul de colon

In intreaga lume, tot mai multi oameni au probleme cu colonul. Potrivit expertilor, cancerul la colon ar putea fi prevenit prin intermediul aspirinei. Asta se poate intampla insa, doar in functie de anumite trasaturi genetice ale fiecarui om.

Oamenii de stiinta au personalizat tratamentul unor pacienti, in functie de ADN-ul lor, iar rezultatele au fost surprinzatoare, scrie bbc.co.uk. Expertii au descoperit aceasta proprietate a aspirinei acum 20 de ani, insa studiile au avansat in aceasta directie.

Cancer de colon

Cancer de colon

Cercetatorii au observat ca efectul se manifesta la oamenii al caror ADN produce o cantitate ridicata dintr-o anumita enzima. Conform sursei citate, pentru ceilalti pacienti, aspirina nu are aproape deloc efectul profilactic dorit.

Intr-un articol care a fost publicat in revista „Science Translational Medicine„, doctorul Sanford Markovitz, profesor la o facultate de medicina din Cleveland (SUA), a afirmat ca efectul aspirinei este garantat pentru persoanele care au un nivel ridicat al enzimei 15-PGDH in organism.

De asemenea, specialistii mai spun ca aspirina are capacitatea de a provoca ulcer gastric si chiar hemoragii gastrointestinale, probleme ce se pot dovedi fatale.

Cancerul poate fi combatut de diminuarea cantitatii de carne din alimentatie!

Acestia nu recomanda administrarea aspirinei in scopul respectiv, pastila putand fi consumata numai de cei care prezinta trasatura mentionata, conform medicului Andrew Chan, de la un spital din Boston, SUA, co-autor al studiului de specialitate.

In cadrul studiului, savantii au analizat datele de la peste 127.000 de persoane in randul carora au aparut circa 270 de cazuri de cancer colorectal.

Potrivit specialistilor, pentru cei care prezinta un nivel ridicat al enzimei, riscul de cancer poate scadea chiar si cu doua treimi, insa pentru ceilalti, riscul se diminueaza numai cu 10%.

Medicii spun ca cea mai sigura cale de a evita aparitia cancerului o reprezinta diminuarea cantitatii de carne din alimentatie, a alcoolului si a fumatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*