Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

La ce este bun mustarul negru?

Mustarul negru este o planta care creste in tara noastra si in zona Marii Mediterane. Aceasta planta creste numai in culturi si are tulpina acoperita cu peri in regiunea bazei sale si cu frunze alternante.

Mustar negru

Mustar negru

La mustarul negru, florile sunt mici si reunite in inflorescente terminale si au nuanta galbena.

Fructul are seminte de culoare brun-roscata, aproape neagra, cu diametrul de 1-1,5 mm.

Potrivit expertilor, mustarul negru contine sinigrozida, o substanta care are rolul de a elibera alilsenevolul (aglicon) sau esenta de mustar.

De la aceasta planta sa vor folosi in scopuri terapeutice semintele, acestea recomandandu-se pentru tratarea unor dureri, sub forma de cataplasme.

Expertii in fitoterapie spun ca faina de mustar amestecata cu apa da nastere unei paste.

Aceasta pasta se va lasa apoi in repaus pentru circa 10-15 minute si mai apoi se va aplica pe locul bolnav. Daca va doare piciorul, de pilda, va trebui sa mentineti circa un sfert de ora cataplasma pe locul afectat, iar durerea va disparea cu timpul.

In plus, mustarul negru mai este folosit si pentru tratarea unor afectiuni pulmonare. In acest sens, se va realiza o pulbere din faina semintelor de mustar negru, care se va consuma sub forma unei infuzii, de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*