Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Tratarea afectiunilor intestinale

Turita mare reprezinta o planta care face parte din familia Rosaceae si creste si in tara noastra, alaturi de alte zone de pe continentul european. Aceasta planta se mai numeste in popor asprisoara, buruiana de friguri, coada racului, leusteanul muntelui sau sora fragilor.

Turita mare are frunzele paroase si florile de culoare aurie si creste din zonele de campie pana in regiunile montane pana la altitudinea de 1000 de metri. Ea prefera locurile cu umiditate mare si infloreste din iulie si pana in luna septembrie.

Turita mare

Turita mare

Potrivit expertilor, aceasta planta este folosita in scopuri terapeutice, iar in acest sens de la ea se recolteaza partile aeriene.

Ce contine?

Contine substante precum tanin, cvercetina libera, hiperina si rutosida, mai multe substante amare, ulei volatil, bioxid de siliciu, acid nicotic, vitaminele C si K, precum si acid ursolic.

Planta aceasta a fost folosita inca din urma cu cateva sute de ani pentru scopuri medicinale, datorita calitatilor sale de diuretic-depurativ, antidiareic, antihemoragic, dar si datorita continutului de vitamina C si K.

Expertii spun ca in medicina populara, aceasta planta se folosea pentru tratarea afectiunilor rinichilor, a tuberculozei, bolilor ale cavitatii bucale si a gingivitelor.

Planta cu rol cicatrizant

In acest moment, in fitoterapie, turita mare se utilizeaza pentru tratarea

  • afectiunilor intestinului, 
  • afectiuni hepatice cronice, 
  • gingivita, 
  • laringita, 
  • faringita, 
  • reumatism, 
  • anemie, 
  • diabet si 
  • probleme cu digestia.

In plus, planta este folositoare pentru combaterea afectiunilor pancreasului, alergiilor, anorexiei, constipatiei, ranilor si bolilor ficatului. Conform specialistilor, in acest sens trebuie sa stiti ca ceaiul de turita mare trateaza hemoragiile, diabetul, anorexia, colecistita si diareea.

In cazul unor rani, puteti folosi cu incredere crema obtinuta din turita mare, care are rolul de a le vindeca si cicatriza.

Daca suferiti de afectiuni hepatice, trebuie sa stiti ca pentru efectuarea unui tratament se foloseste o infuzie care se prepara din aceasta planta. Infuzia trebuie sa fie amestecata cu plantele vinarita si dragaica si are un efect foarte eficient.

Acest ceai trebuie sa fie consumat dimineata, inainte de micul dejun, astfel incat actiunea acestuia sa fie cat mai optima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*