Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce te determina somnul insuficient sa minti si sa inseli?

Oamenii de stiinta spun ca se cunoaste faptul ca lipsa somnului poate avea efecte negative destul de serioase asupra sanatatii. Potrivit unei cerecatri, realizat de cercetatorii de la University of North Carolina, SUA, aceasta afecteaza serios si comportamentul unei persoane.

Lipsa somnului - efecte

Lipsa somnului – efecte

Expertii sunt de parere ca pierderile anuale cauzate de deficitul de somn al angajatilor sunt estimate la peste 100 miliarde de dolari pe an doar in America.

Potrivit psihologilor, persoanele care nu dorm suficient au o inclinare spre a minti, insela si chiar fura. Mai mult, acestia pot deveni violenti si nepoliticosi cu cei din jur, cu consecinte nefaste asupra relatiilor sociale si mai ales la locul de munca.

De ce se intampla asta?

Savantii ne anunta ca s-a observat ca lipsa somnului reduce activitatea in creier, in special in cortexul prefrontal, aceasta fiind zona responsabila cu controlul emotiilor si al comportamentului. In SUA, intre 1999 – 2009 procentul americanilor care dorm mai putin de sase ore pe noapte s-a majorat de la 13% la 20%, potrivit National Sleep Foundation.

Savantii mai spun ca pierderile anuale cauzate de lipsa somnului, prin scaderea productivitatii angajatilorn sau diverse conflicte de munca, se ridica la 150 miliarde de dolari pe an doar in SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*