Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum reactioneaza corpul atunci cand nu te mai alimentezi?

Organismul uman este unul foarte complex, insa are mare nevoie de alimente pentru a putea functiona conform nevoilor sale. Mancarea pune la dispozitie corpului nutrientii importanti pentru a avea energia necesara vietii de zi cu zi.

Fara substantele din mancarea ingerata nu am fi capabili sa muncim la locul de munca, sa facem cumparaturi, sa facem diverse actiuni sau hobby-uri. In cazul in care aportul nutritional din alimentatie s-ar diminua in mod drastic sau ar inceta, organismul tau s-ar deteriora.

Infometarea - efecte

Infometarea – efecte

Scaderea in greutate

Se stie ca multi calugari practica postul negru si nu mananca cu zilele. Totusi, postul negru nu reprezinta o optiune demna de a fi trecuta pe lista ta de diete. In cazul in care nu mananci nimic timp de 14 zile, dar vei consuma apa, vei observa ca pierzi pana la 10 kilograme.

Imediat dupa acest moment insa, scaderea in greutate nu va mai fi la fel de evidenta, dar vei pierde tot mai multa masa musculara.

Expertii sustin ca explicatia pentru acest fenomen se refera la faptul ca in clipa cand nu te mai alimentezi, glicogenul din ficat – o substanta compusa din mai multe molecule de glucoza, se transforma in energie, in asa fel incat sa poata alimenta organismul.

Dupa circa 30 de zile de la stoparea consumului de alimente, modificarile survenite in aspectul fizic al corpului sunt evidente!

Aparitia oboselii

In plus, se va instala oboseala, care nu dispare indiferent de numarul orelor de somn. De asemenea, se va putea manifesta o stare accentuata de iritabilitate, urmata de depresie, pentru ca lipsa de vitamine si de minerale necesare functionarii creierului poate duce la deteriorarea starii psihice. Specialistii mai spun ca in plus, temperatura corpului va scadea.

Probleme medicale grave

Daca doresti sa iti reiei alimentatia, corpului ii va fi foarte greu sa readapteze si vor aparea probleme la fel de grave. E foarte posibil ca senzatia de foame sa nu se mai manifeste deloc, asa incat nu vei mai simti nevoia sa mananci si aici putem vorbi despre manifestarea anorexiei.

Trebuie neaparat sa apelezi la un medic specialist in probleme de nutritie, insa si la un psiholog.

Dupa circa 30 de zile de la stoparea consumului de alimente, modificarile survenite in aspectul fizic al corpului sunt evidente.

Aparitia cearcanelor si caderea parului

Vei observa ca cearcanele se accentueaza, parul va incepe sa cada, deoarece acesta este lipsit de aportul de nutrienti vitali, iar masa musculara ajunge la un nivel critic. Aceasta slabiciune profunda a organismului poarta numele de casexie.

Numarul de globule albe

Numarul de globule albe se va diminua, se va manifesta predispozitia pentru diverse afectiuni si infectii, asa cum se intampla cu bolnavii de SIDA.

Specialistii spun ca aceasta „dieta” (postul negru) ar putea avea rezultate fatale dupa circa 12 saptamani, in asa fel incat sistemul respirator, ficatul si creierul vor inceta sa mai functioneze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*