Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Motivul pentru care depresivii devin obezi

Cu toate ca este vorba despre doua chestiuni total diferite, intre starea depresiva si obezitate exista o conexiune, spun specialistii. Medici au observat ca multe cazuri de supraponderabilitate sunt cauzate de o depresie care nu a fost tratata la timp. Potrivit informatiilor statistice, pe continentul european si in SUA, doi din zece oameni au probleme specifice depresiei.

O cercetare apartinand Centrul Medical al Universitatii Leiden din Olanda, a evidentiat faptul ca starile depresive reprezinta un factor de risc cu 58% mai important in ceea ce priveste aparitia obezitatii in randul persoanelor normale.

Depresia si obezitatea

Depresia si obezitatea

Expertii ne anunta ca oamenii mananca atunci cand sunt deprimati, pentru a se simti mai bine. Cei care apeleaza la mancare de fiecare data cand au probleme cu starile depresive se supraalimenteaza din dorinta de a-si satisface nevoile emotionale.

Specialistii au observat ca multi dintre acestia se supraalimenteaza pe ascuns, resimtind apoi o senzatie de vinovatie.

De asemenea, s-a constatat ca alte persoane utilizeaza alimentele ca si premiu pentru reusitele lor profesionale sau cotidiene, recompensandu-se pentru orice succes obtin.

Expertii vorbesc despre faptul ca se manifesta la multe persoane o senzatie de ’foame din cauza unei stari emotionale. Cei care alimenteaza aceasta nevoie subconstienta nu se satura niciodata, ci ajung sa sufere afectiuni precum bulimia, supraponderabilitatea sau chiar obezitatea.

Cum se pot rezolva aceste probleme?

Potrivit cercetatorilor, majorarea poftei de mancare din cauza unor probleme emotionale apare brusc, si nu in mod treptat. Necesitatea psihica de a manca, insa, naste o nervozitate greu de controlat, iar imediat dupa se manifesta regretele si sentimentele de vinovatie.

Se recomanda o vizita la medicul specialist, mai ales ca in aceasta situatie, afectiunea trebuie sa fie diagnosticata si tratata, sustin expertii.

Astfel, este sigura ca drumul cel mai eficient de a scapa de aceste probleme este vizita la medicul specialist psihiatru, care poate sa prescrie un tratament adecvat situatiei in cauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*