Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce nu este bun pentru colesterol materialul tigailor de gatit?

Potrivit unei cercetari care au fost realizate recent in SUA, materialul din care sunt confectionate tigaile poate majora semnificativ colesterolul copiilor.

Tigaie teflon

Tigaie

Studiul a fost realizat in cadrul Universitatii West Virginia din Statele Unite. Oamenii de stiinta din SUA au aratat ca alimentele care au fost preparate in tigai si cratite din teflon, material care impiedica preparatele sa se lipeasca de recipientul in care sunt gatite, prezinta o concentratie mare de substante chimice care afecteaza ficatul si, ca efect, majoreaza nivelul de colesterol.

Specialistii au studiat nivelul de colesterol a 12.000 de copii. In cadrul cercetarii, expertii au observat ca, in cazul in care cei mici aveau in sange un nivel crescut de substante chimice care proveneau din invelisul tigailor aveau si colesterolul mai ridicat decat restul copiilor.

Expertii americani atrag atentia asupra faptului ca substantele din teflon pot fi neurotoxice si pot afecta, in timp, sanatatea creierului uman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*