Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Beneficiile alunelor de padure

Alunul reprezinta un arbust care creste la marginea unor paduri, in locuri luminoase. Pe langa alunul romanesc mai exista si alta specie, cea turceasca, ale carei fructe nu au virtutile tamaduitoare si vitalitatea alunului autohton.

Alune de padure

Alune de padure

Afectiuni tratate cu alun

Acest arbust poate fi folosit pentru tratarea unor afectiuni precum:

  • anemie, 
  • anemie posthemoragica, 
  • crestere, 
  • diabet, 
  • fragilitate capilara, 
  • pietre la rinichi, 
  • boli pulmonare.

Potrivit expertilor in fitoterapie, trebuie spus ca fructele alunului reprezinta o sursa mare de energie, deoarece au o valoare calorica si nutritiva foarte apropiata de cea a carnii. Aceste fructe sunt digerate usor de catre organism, avand o toxicitate mult mai mica.

Ce contin alunele de padure

Aluna este foarte bogata in vitaminele A, B1, B2, C si in minerale precum fier, fosfor, potasiu, calciu.

Alunele pot fi utilizate ca si medicament, mai ales daca sunt consumate in stare cruda, neprajite.

Cand se consuma

Alunele de padure se pot consuma dimineata, in jur de 20 de bucati si aceeasi cantitate seara, acesta fiind un puternic stimulent pentru femeile gravide.

In cazul acestora, se recomanda o portie de 150-200 g de alune pe zi. Uleiul extras din aceste fructe se poate folosi pentru eliminarea teniilor, dar si impotriva infectiilor cailor respiratoare.

Uleiul de alune

Uleiul de alune se obtine prin presare la rece, care are efecte tamaduitoare foarte puternice. De pilda, trebuie sa stiti ca o lingurita de ulei luata seara si una dimineata, pentru un interval de 2 saptamani, determina eliminarea teniei, in cazul in care aveti astfel de probleme.

Beneficiile uleiului de alune

Daca va fi luat in fiecare zi, uleiul de alune protejeaza gatul impotriva infectiilor. Specialistii sustin ca acesta poate fi folosit cu succes si pentru tratarea hipertensiunii arteriale.

Faina obtinuta din aceste fructe este un foarte bun energizant, care se poate folosi mai ales in cazul copiilor, care se afla in perioada de crestere. Faina se poate prepara prin zdrobirea alunelor crude in piua sau macinarea lor cu rasnita si se poate amesteca cu miere si busuioc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*