Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cerealele germinate – de ce sa le consumi

Unele dintre cele mai sanatoase alimente sunt cerealele germinate, deoarece poseda un aport de vitamine cu peste 40% mai mari decat in starea obisnuita. Potrivit datelor publicate de Health24.com, aceste cereale germinate, in clipa cand acestea germineaza, atat boabele proaspat germinate cat si partea verde a acestora reprezinta un aliment ideal si o sursa de prevenire si tratare a unor afectiuni.

Nutritionistii spun ca se pot folosi germenii in salate, in diferite feluri de mancare sau la prepararea unor sandvisuri. Sursa citata arata ca uleiul provenit din germeni are in continutul sau mult acid linoleic, substanta cu rol important in transportul lipidelor si mai ales al colesterolului, in fiziologia organelor de reproducere.

Cereale germinate

Cereale germinate

In plus, aceasta substanta joaca un rol important in sinteza prostaglandinelor, compusi care controleaza functiile unui mare numar de alti hormone.

Trebuie spus ca germenii nu contin colesterol, dar detin putine calorii si sunt recomandati persoanelor care vor sa slabeasca sau celor care sufera de ateroscleroza.

Health24.com arata ca germenii de grau pot sa elimine toxinele din corpul uman si au proprietati revitalizante, au multe vitamine, minerale si enzime necesare pentru mentinerea functiilor celulare.

Germenii care provin de la lucerna reprezinta o adevarata sursa de antioxidanti, de potasiu, vitamine din gama B, vitamina E si acid folic!

Expertii de la Universitatea din Shanghai, China, sunt de parere ca substanta numita clorofila, prezenta in germenii de grau este rapid convertita in hemoglobina, explicandu-se astfel actiunea favorabila in anemia feripriva.

S-a observat ca circa 100 g de germeni de grau contin: 40 de calorii, 10 ml apa, 55 g glucide, proteine, lipide si fibre alimentare. Germenii de grau imbunatatesc forta musculara, diminuand durerea care poate sa apara dupa exercitii fizice intense.

In acest sens, sunt indicati in hipovitaminoze, convalescenta sau chiar si astenie. Trebuie sa stiti ca medicina traditionala ii recomanda pentru tratarea unor probleme cum ar fi reumatism, gastroenterite, constipatie, hemoroizi, litiaza biliara si renala, sindrom premenstrual.

Nutritionistii spun ca germenii de porumb pot sa ofere protectie corpului uman ca urmare a continutului bogat in aminoacizi esentiali, lipide biologic active si a prezentei complexului vitaminic.

Si germenii care provin de la lucerna reprezinta o adevarata sursa de antioxidanti, de potasiu, vitamine din gama B, vitamina E, acid folic si chiar betacaroten.

Ca urmare a acestor calitati, germenii pot sa incetineasca procesul de imbatranire si sunt capabili sa ofere proteine, lipide, fibre, fier, calciu, sodiu, potasiu, fosfor, vitamina C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*