Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Efectele canepei asupra sanatatii tale

Canepa a fost mereu privita cu circumspectie din cauza unei plante inrudite cu ea, marijuana. Expertii spun ca aceasta nu are insa acelasi efect neplacut, dar ofera numeroase beneficii sanatatii tale.

Sharon Palmer, autoarea cartii „The Plant Powered Diet„, sustine ca aceasta planta este foarte buna pentru tratarea a numeroase probleme de sanatate. Potrivit acesteia, semintele ei sunt pline de acizii grasi esentiali Omega-6 si Omega-3.

Canepa - beneficii

Canepa – beneficii

Ce beneficii are canepa pentru inima si digestie?

Acesti aczi grasi au efecte benefice asupra inimii si proprietati antiinflamatorii. Semintele de canepa pot fi adaugate in deserturi, salate, iaurt, cereale si paine.

Specialistii spun ca acestea pot fi transformate chiar si in unt, lapte si chiar sapun. Canepa este foarte buna si pentru solul pe care este cultivate, mai ales ca ea il curata deoarece contine pesticide, omorand ierburile din jur.

Proteinele si fibrele din canepa au un efect benefic si asupra digestiei, deoarece o incetinesc. Ele previn cresterea brusca a glicemiei si ofera astfel mai multa energie corpului tau.

Expertii spun ca acizii grasi Omega-3

  • scad tensiunea arteriala,
  • reduc riscul unor boli de inima si
  • tin la distanta maladia Alzheimer.

Canepa este recomandata pentru cei care si-au propus sa slabeasca

In cazul in care vei adauga seminte de canepa peste cerealele de la micul dejun, acestea iti vor oferi senzatia de satietate, ceea ce te va determina sa mananci mai putin pe parcursul zilei.

Acizii grasi Omega-6 diminueaza si ei riscul bolilor cardiovasculare, stimuleaza cresterea parului, regenerarea pielii, mentin sanatatea oaselor si controleaza metabolismul.

In plus, ei mentin si buna functionare a creierului. Mai mult, semintele de canepa contin aminoacizi esentiali, acestia ajutand la un control mai bun al muschilor, mentinand si o functie mentala buna.

Ei ajuta la buna functionare a celulelor, a muschilor, tesuturilor si organelor din corpul uman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*