Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Alimentul care te fereste de multe boli

Un anumit fruct are capacitatea de a tine la distanta multe boli si de a ne ajuta sa facem fata cu bine unor afectiuni grave.

Nuca de cocos ascunde numeroase secrete benefice corpului nostru.

Mai multe studii facute de cercetatori arata faptul ca nuca de cocos are proprietati care pot preveni sau chiar vindeca multe afectiuni. Conform news.com.au, bolile de inima si chiar maladia Alzhemier se inscriu printre ele.

Ulei de nuca de cocos

Ulei de nuca de cocos

Alti cercetatori spun ca uleiul din nuca de cocos este un tip de grasime nesaturata pe care ar trebui sa il evitam. Totusi, Mike Foale, de la o universitate din Quennsland, Australia, spune ca a studiat nuca de cocos timp de 40 de ani si s-a convins ca ea are proprietati uimitoare.

Astfel, printre calitatile cele mai importante ale acestui fruct el enumera energia pe care corpul o capata, scaderea in greutate, reducerea colesterolului si mentinerea insulinei la un nivel stabil.

Calitatile uleiului din nuca de cocos

Iata care sunt principalele calitati curative ale uleiului din nuca de cocos:

„Uleiul din nuca de cocos este cel mai sanatos de pe planeta”, spune doctorul Bruce Fife, de la un centru specializat din SUA. El mentioneaza cateva castiguri majore ale sanatatii noastre: cresterea nivelului de colesterol bun din sange, tratarea malnutritiei datorita usurintei cu care este digerat si absorbit, distrugerea bacteriilor ai a virusurilor din corp. In plus, el previne accidentele vasculare cerebrale si ne fereste de bolile creierului, asa cum sunt maladiile Parkinson si Alzaheimer.

Uleiul din nuca de cocos imbunatateste si metabolismul deoarece nu este depozitat ca grasime, ci este consumat de corp. Persoanele diabetice au si ele de castigat deoarece uleiul din nuca de cocos ajuta la mentinerea unei glicemii constante.

Cercetatorii din Irlanda spun ca uleiul din nuca de cocos ar trebui adaugat in pasta de dinti.

Acesta ar putea fi un ingredient natural care ne protejeaza de carii. Specialistii au descoperit ca atunci cand uleiul din nuca de cocos este tratat cu anumite enzime digestive el poate omori bacteriile din gura care cauzeaza cariile.

Care sunt partile negative ale nucii de cocos?

Unii experti in boli de inima spun ca uleiul din nuca de cocos ar trebui evitat. Ei sustin ca uleiul din nuca de cocos, laptele si crema obtinuta din acest fruct sunt nesanatoase pentru vasele de sange si inima, potrivit Barbarei Eden, specialista in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*