Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Substantele pe care trebuie sa le eviti pe etichetele alimentelor

Alimentele din comert pot contine astazi substante care mai de care mai daunatoare. Cu toate ca, in doze admise de forurile de specialitate si testate inainte, unele dintre aceste ingrediente pot deveni nocive in anumite conditii.

Substante de evitat pe etichete

Substante de evitat pe etichete

Fie ca devin cancerigene, fie ca produc reactii adverse, trebuie intotdeauna sa ne informam si sa fim cat mai precauti in privinta unor astfel de substante. De aceea, va prezentam o lista a celor mai periculoase ingrediente de care ar trebui sa va feriti.

BHA (butilat hidroxianisol)

Acest conservant se foloseste pentru a preveni rancezirea produselor care contin uleiuri. Cele mai recente studii, insa, au demonstrat faptul ca BHA a provocat cancer la sobolani, soareci si hamsteri. Ingredientul este inca acceptat pentru ca tipul de cancer mentionat in studii apare la un organ pe care oamenii nu il au.

Cu toate acestea, multi sunt de parere ca BHA ar trebui interzis.

Parabeni

Conservantii sintetici inhiba aparitia mucegaiului si a fermentatiei. Un studiu realizat pe cobai a aratat ca ingestia de parabeni scade productia de sperma si de testosteron. Ba mai mult, in tumorile mamare au fost gasiti parabeni.

Ulei partial hidrogenat

Pentru ca produsele sa fie catalogate drept „0 grame grasimi trans” trebuie ca ele sa contina jumatate de gram per portie. Adica un maxim de 0.49g nu va fi luat in evidenta. Specialistii sustin insa ca aceste grame se pot aduna, in urma consumului mai multor alimente de acest fel, si pot dauna sanatatii.

Pagina următoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*