Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Substantele pe care trebuie sa le eviti pe etichetele alimentelor

Nitriti de sodiu

Nitritii si nitratii sunt folositi pentru a inhiba bacteriile care pot cauza botulism si pentru a mentine culoarea proprie carnurilor procesate. Odata ingerati, acestia pot fuziona cu aminoacizii, transformandu-se apoi in nitrosamina, compus cancerigen. Pentru a preveni sau a diminua acest efect, producatorii adauga in produse si acid ascorbic si eritorbic.

Etichete alimentare

Etichete alimentare

Cu toate astea, poate ar fi mai bine sa limitezi consumul alimentelor care contin nitriti de sodiu.

Colorantul caramel

In trecut, colorantul de acest fel se realiza printr-un procedeu deloc periculos. Astazi, insa, industria alimentara respecta o reteta diferita: trateaza zaharul cu amoniac, iar rezultatul poate avea efect cancerigen.

Centre for Science in the Public Interest a raportat ca nivelurile ridicate de colorant de acest tip gasite in sucuri au dus la aparitia a 15.000 de cazuri de cancer anual in Statele Unite ale Americii.

Castoreum

Acesta reprezinta unul dintre ingredientele naturale utilizate pentru aroma produselor, castoreum, reprezinta de fapt o secretie din foliculii castorilor. Desi nu este daunator, originea lui ii poate determina pe unii sa evite produsele aromatizate cu ajutorul acestei substante.

Castoreum e continut de cele mai multe ori de alimentele cu aroma de vanilie si de zmeura.

Coloranti alimentari

Pentru a da impresia unui produs natural, colorantii alimentari se folosesc intr-o multime de produse, printre care bomboanele cu aroma de fructe sau cerealele dulci. Cu toate astea, nu exista nicio legatura intre aroma sintetica si fructul respectiv. Ba mai mult, acesti coloranti mascheaza culoarea produselor foarte procesate, iar anumiti coloranti au dus chiar la afectiuni grave.

Un studiu publicat in Journal of Pediatrics a facut o legatura intre coloranti si hiperactivitatea la copii. Alte cercetari canadiene au sustinut ca tot colorantii ar fi contaminati cu substante cancerigene, putand cauza tumori.

Pagina precedentă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*