Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Persoanele care nu dorm bine mananca alimente nesanatoase. Afla motivul

Deseori, o noapte care nu a fost odihnitoare si in care somnul s-a lasat asteptat ii poate determina pe cei care sunt mai putin rezistenti sa manance alimente nesanatoase. In plus, lipsa de odihna poate creste placerea ingerarii acestor alimente, conform noilor studii realizate in Marea Britanie.

Oboseala - alimente nesanatoase

Oboseala – alimente nesanatoase

De exemplu, in cadrul unei cercetari realizate la Universitatea Oxford, circa 25 de persoane cu greutatea normala au petrecut cinci nopti intr-un laborator de dormit, alternand nopti cu noua ore de somn cu nopti in care au dormit doar patru ore.

Savantii au scanat creierul fiecarei persoane in timp ce aceasta se uita la imagini cu mancare.

Specialistii au observat ca asa-numitul „Centru al recompensei” persoanelor care au avut un somn slab a fost activat mai mult cand au privit fotografii cu mancare nesanatoasa decat cu alimente sanatoase.

Oboseala duce la ingerarea unor alimente nesanatoase

In plus, s-a obervat ca acesta s-a activat mai mult decat cel al persoanelor care au avut un somn bun la vederea mancarurilor nesanatoase.

Savantii au descoperit faptul ca persoanele care au dormit doar patru ore intr-o noapte, consuma, in medie, a doua zi, cu 300 de calorii in plus fata de cantitatea normala.

Referitor la orientarea spre alimentele care nu sunt sanatoase, expertii considera ca oboseala poate sa duca la incapacitatea creierului uman de a se convinge ca mancarea sanatoasa este alegerea potrivita. Specialistii in nutritie mai spun ca in schimb, acesta se concentreaza pe gust.

„Datele noastre sugereaza ca daca iti doresti sa iti controlezi greutatea, privarea de somn nu este buna pentru tine”, sustine cercetatorul Marie Pierre St. Onge de la Centrul de Cercetare a Obezitatii din New York, SUA.

Un raspuns pentru Persoanele care nu dorm bine mananca alimente nesanatoase. Afla motivul

  1. Condurachi marinela Răspunde

    17 ianuarie 2016 la 21:26

    Vreau sa aflu noutatile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*