Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Nautul iti asigura peste jumatate din necesarul zilnic de fibre

Fie ca sunteti un consumator de carne, fie ca faceti parte din categoria vegetarienilor exista alimente foarte sanatoase pe care le puteti include in meniul vostru. De pilda, nutritionistii sustin ca nautul este un aliment recomandat pentru o viata echilibrata si sanatoasa.

Naut

Naut

Ce contine?

Expertii spun ca 150 de grame de naut asigura peste jumatate din necesarul din fiecare zi al organismului de molibden, cam 80% din cel de mangan, 70% din cel de acid folic si 50% din cel de fibre.

Specialistii in nutritie mai spun despre naut ca acesta contine circa 40% din cantitatea de triptofan necesara corpului pentru o buna functionare si aproape o treime din cel de proteine.

Nautul mai contine cupru, fosfor si fier, asa ca are un rol important in diminuarea nivelului colesterolului. Acest aliment stopeaza acumularea de zahar in sange, fiind folositor celor care sufera de diabet sau de hipoglicemie.

Beneficii naut

De asemenea, o cercetare realizata in SUA arata ca bolile de inima pot fi prevenite cu ajutorul nautului. In plus, nautul sub forma de infuzie poate scadea colesterolul negativ, de tip LDL.

Profesionistii ne anunta ca fierul din boabele de naut produce destula energie ca sa te simti bine toata ziua, iar magneziul sporeste cantitatea de enzime care produc antioxidanti. Poate sa inlocuiasca cu succes carnea, avand un continut mare de proteine, asa incat este foarte apreciat de catre vegetarieni.

De exemplu, trebuie sa stiti ca 100 de grame de naut au un continut de 163 de calorii.

Contraindicatii

Nu este indicat sa fie folosit de cei care sufera de guta sau au probleme cu rinichii.

Este bine sa consultati un medic nutritionist daca suferiti de aceste afectiuni, inainte de a consuma naut. Acesta aliment contine multe purine, substante apreciate ca fiind daunatoare pentru aceste persoane.

Trebuie sa stiti ca boabele de naut se pastreaza uscate, pentru a putea apoi sa le gatesti mai usor. Mai exista si o alta posibilitate de pastrare. Expertiii recomanda ca acestea sa fie tinute intr-un vas cu apa, la frigider, iar a doua zi trebuie sa arunci eventualele coji care plutesc la suprafata apei si sa alegi boabele de naut pentru a le depozita apoi la loc uscat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*