Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Mugurii de fag, remediu pentru afectiuni ale cailor respiratorii

Fagul reprezinta un arbore care are trunchiul cu scoarta neteda, de culoare albicioasa. Potrivit expertilor, fructul sau se numeste jir. Specialistii spun ca frunzele de fag detin mai multi compusi flavonoizi precum: miricetina, leucodelfina, acid elagic, camferol, acid cafeic, acid cumaric si tanin.

Muguri de fag

Muguri de fag

Scoarta de fag este folosita impotriva febrei si ca urmare a taninului continut este utilizata ca antidiareic. De asemenea, gudronul extras din lemnul de fag este utilizat pentru tratarea dermatitelor si afectiuni ale cailor respiratorii.

Trebuie sa stiti ca fagul se foloseste in mod special bolile de rinichi. Decoctul din scoarta de fag este foarte util pentru tratarea diareelor si a dizenteriei, febrei, litiazei urinare. In aceasta situatie, se vor bea circa 1-2 cesti pe zi.

In cazul in care suferiti de febra, va trebui sa strecurati si sa luati cate o lingurita de mai multe ori pe zi.

Pentru tratarea durerilor reumatice, se foloseste un decoct din mladite tinere amestecate cu frunze de fag cu care se efectueaza bai de circa 20 minute. Aceasta se va folosi in apa de baie, care sa aiba cel mult 37 de grade Celsius.

Expertii mai spun ca semintele de fag sunt foarte indicate in calculoza renala si in colici renale. Maceratul din muguri de fag se poate folosi in caz de afectiuni ale cailor respiratorii superioare, tuse, traheita sau bronsite.

Scoarta de fag, folositoare impotriva febrei

De asemenea, expertii spun ca din mugurii de fag care se vor macera se poate obtine extractul denumit gemoderivat, care se va lua in doza de 50 picaturi, de 1-2 ori pe zi, in putina apa, inainte de mese.

Mai trebuie sa stiti ca scoarta ramurilor tinere de fag se utilizeaza ca si un remediu contra febrei, fiind la fel de activ precum scoarta de chinina. In plus, carbunele care se obtine din lemnul fagului are proprietati antiacide si absorbante pentru gazele si toxinele din intestine.

Expertii in domeniul fitoterapiei au descoperit in mugurii de fag proprietati importante, care stimuleaza functionalitatea rinichilor. De pilda, mugurii de fag mai au capacitatea de a trata cu succes insuficienta renala, litiaza renala si obezitatea.

Ca sa va realizati un decoct din scoarta de fag, trebuie sa luati o lingurita din aceasta, care sa fie taiata marunt.

Folositi o ceasca de apa si faceti un decoct, care se va fierbe pana da in clocot. In cazul mugurilor, puteti sa va faceti un decoct din doua lingurite de muguri, peste care se toarna o cana cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute, apoi se strecoara si se beau doua cani pe zi din acest amestec, iar efectele nu vor intarzia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*