Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Tehnica de masaj Ampuku – Avantaje pentru sanatate

O tehnica traditionala de masaj japonez este cea denumita „Ampuku„. Aceasta tehnica se axeaza pe oscilatia tonica a muschilor abdomenului. Prin analizarea abdomenului se pot diagnostica tensiunile lombare cronice.

Medicii sustin ca prin eliberarea abdomenului, coloana lombara isi poate recupera pozitia dreapta, mai ales ca orice fel de inflamatie sau durere poate reflecta o durere musculara rahidiana. Ca sa se poata solutiona o problema de sanatate este necesara eliberarea organelor profunde din jur, ceea ce nu prevede medicina actuala.

Masaj Ampuku

Masaj Ampuku

Prin tehnica de masaj „Ampuku” se descongestioneaza intestinul, se regleaza miscarile peristaltice, permitand ca organelle interne sa se miste adecvat si sa nu se agite. Acest tip de masaj da voie corpului sa absoarba elementele nutritive si majoreaza gradul de eliminare a toxinelor.

Specialistii spun ca, de pilda, temperatura din zona abdomenului poate reflecta o stare de blocaj, iar zonele mai calde este necesar sa fie tratate cu presiuni usoare. In plus, aceasta tehnica de masaj trateaza zonele mai reci ale corpului cu ajutorul unor manevre mai profunde.

Trebuie sa stiti ca in zona abdominala exista multe linii care corespund unor meridiane importante ca, de exemplu: rinichi, ficat, splina, iar actiunea asupra acestor meridiane imbunatateste functionarea lor.

Ce este “Anma”?

Japonezii vorbesc despre „Anma”, o parte foarte importanta in terapie, un element vital care curge prin meridiane, amplificand echilibrul celor 5 elemente in vederea mentinerii sanatatii.

Cuvantul „Anma” a fost folosit prima data in „Codul juridic Taiho”, unde se scrie despre prezenta in salonul medical a unui medic, a unor infirmiere si a unui numar de 10 studenti care se ocupau de tratarea oaselor.

Expertii in aceasta tehnica de masaj spun ca in zona abdomenului se afla trei arii importante la nivel energetic:

  • plexul solar,
  • ombilicul si
  • pubisul.

Acestea sunt conectate de nervi si anumiti centri energetici ai organismului uman.

In cazul in care un specialist va exercita o presiune pe aceste zone, se pot desface blocajele, corpul uman se vitalizeaza, iar structura musculara abdominala se tonifica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*