Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de buna este inghetata pentru depasirea situatiilor stresante?

Multe persoane considera ca inghetata este unul dintre alimentele care se dovedesc a fi nocive pentru organismul nostru.

In practica, insa, nu exista reglementari medicale impotriva consumului de inghetata, ba dimpotriva.

Inghetata

Inghetata

Inghetata este prelucrata in totalitate de organism, deoarece contine grasimi si apa sub forma emulsionata, fiind cunoscut ca grasimea este absorbita cel mai usor cand se regaseste in aceasta forma.

In acelasi timp, aminoacidul Triptofan, continut in laptele si smantana din inghetata, are un efect calmant asupra sistemului nervos.

Astfel, specialistii sustin ca inghetata se poate dovedi alimentul perfect pentru depasirea situatiilor stresante, ajutand si la imbunatatirea calitatii somnului.

Lactoza continuta in inghetata nu este un motiv de ingrijorare, pentru ca nu este un factor al obezitatii. Perceptiile, ca inghetata este un leac pentru durerile in gat, sunt oarecum adevarate.

Consumul unei inghetate produce vasoconstrictie, ceea ce in multe cazuri s-a dovedit a fi eficient impotriva racelilor. Pentru cei care toata iarna se plang de amigdale inflamate este recomandat consumul de inghetata pe timp de vara pentru calirea organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*