Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce calitati au florile de sanziene?

Florile de sanziene

Florile de sanziene sunt raspandite in toata tara, de la campie pana sus, in zona alpina. Sanzienele sunt cunoscute si sub numele de dragaica, floarea lui Santion, inchegatoare, sanjuane.

Sanzienele prefera locurile deschise, insorite si ceva mai uscate. Pot fi vazute fanete, pe coastele batute de soare si pe culmile calcaroase din intreaga tara.

 

Sanziene

Sanziene

Sanziana are tulpina inalta de pana la un metru, frunze inguste si ascutite, catifelate pe partea inferioara, si flori galbene, marunte, formate din patru petale.

Mirosul florii este asemanator cu cel al mierii de albine, desi gustul este amar, ceea ce ar explica beneficiile plantei in tratarea bolilor de ficat si bila.

Sanziana infloreste in preajma solstitiului de vara, ziua cea mai lunga a anului.

Remediu natural

Florile de sanziene au calitati vindecatoare, dar si de infrumusetare. Cu toate ca florile de sanziene au fost folosite ca remediu natural de sute de ani in tratamentul bolilor de ficat, a reumatismului, a bolilor tiroidiene, renale si nervoase, oamenii de stiinta n-au tratat-o, pana acum, cu atentia care poate i s-ar cuveni, de aceea in jurul acestei flori pluteste un oarecare mister.

Curata pielea

Cea mai importanta actiune cosmetica a sanzienelor este cea de curatare a pielii. Se spune ca baia cu flori de sanziene infrumuseteaza si curata pielea de petele maronii si vindeca semnele ramase dupa arsuri, acnee, iritatii.

Indeparteaza cearcanele

Roua de pe florile de sanziene curata ochii, indeparteaza cearcanele si ridurile si limpezeste vederea. Colectarea se face dimineata devreme, din locuri curate, nepoluate, departe de obiective industriale si neumblate de caini.

La sate, oamenii impletesc cununi din flori de sanziene pe care le tin la usi, ferestre, pe acoperis sau intr-un copac timp de un an, pentru sporul casei si sanatatea intregii familii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*