Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Consumatorii de dulciuri sunt mai slabi

Persoanele care consuma dulciuri in mod frecvent au talia mai mica, mai putine kilograme si au un indice corporal mai redus decat ceilalti, arata un nou studiu.

Cei care mananca frecvent ciocolata si bomboane au un risc mai scazut cu 14 procente de a se confrunta cu tensiune arteriala ridicata si cu 15 procente mai mic de a dezvolta probleme metabolice.

Dulciurile in dieta

Dulciurile in dieta

Dulciurile consumate cu moderatie nu sunt legate direct de problemele de greutate, arata studiul cercetatorului Carol O’Neil, de la Universitatea din Louisiana.

Expertii in nutritie afirma ca cei care consuma dulciuri sunt constienti de asta si tocmai de aceea fac mai multe exercitii fizice, pentru a arde caloriile in exces, ceea ce este foarte bine pentru sanatate.

Nu trebuie inteles ca ciocolata slabeste, ci numai ca atunci cand este consumata in cantitatile potrivite, respectiv circa 36 grame pe zi, nu face niciun rau siluetei.

Ce persoane consuma dulciuri?

O’Neil a chestionat mai mult de 15.000 de adulti despre obiceiurile lor alimentare si numai 20% dintre ei au spus ca nu consuma deloc dulciuri.

Expertii au masurat mai apoi indicele de masa corporala si au observat faptul ca cei care mancau bomboane si ciocolata il aveau, in medie, de 27.7% pe cand ceilalti de 28.2%.

„Consumul de dulciuri propriu-zis nu ingrasa”, dupa cu spune Heather Mangieri, purtator de cuvant pentru Asociatia Americana a Dietelor. „Doar faptul ca mananci mai mult decat consumi este daunator siluetei”, a mai spus aceasta.

Potrivit acesteia, nu trebuie sa ne luam mai mult de 10% din aportul zilnic de calorii din hrana considerata „nesanatoasa”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*