Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Detoxifierea corpului cu alimente crude

Una din metodele de a combate cu succes o boala cronica este reprezentata de consumul unor alimente in stare cruda. Daca mancarea nu este preparata termic se poate obtine detoxifierea corpului si acesta se poate vindeca mai repede. Specialistii recomanda utilizarea acestui tip de dieta celor care sufera de diferite afectiuni cronice.

Expertii in nutritie afirma ca principiul pe care se bazeaza alimentatia de tip raw este ca sa se consume numai alimente de natura vegetala, fara sa fie pregatite termic sau sa fie incalzite la peste 45 de grade Celsius.

Detoxifiere cu alimente crude

Detoxifiere cu alimente crude

Pentru asta , aveti nevoie de fructe, legume, seminte, nuci, polen, spirulina, cacao cruda, seminte si nuci incoltite, vlastari de seminte si de cereale.

Nutritionistii sunt de parere ca alimentele prelucrate termic isi pierd aproape 100% elementele nutritive vitale, cum ar fi enzime, vitamine si minerale. De asemenea, alimentele procesate la foc devin acide, ceea ce determina crearea unui mediu acid in corp, acest aspect fiind un teren propice pentru instalarea unor afectiuni.

Cum detoxifiaza organismul mancarea cruda?

Daca va intereseaza mancarea cruda, trebuie sa stiti ca unul dintre beneficiile sale este reprezentat de detoxifierea permanenta a organismului, mai ales ca alimentele sunt usor de digerat si contin mai putine toxine sau substante chimice.

Conform expertilor, astfel de alimente crude permit eliminarea surplusului de kilograme, precum si combaterea constipatiei si a hiperaciditatii gastrice. In plus, se favorizeaza atenuarea simptomelor unor afectiuni cronice precum ar fi diabetul zaharat.

Prin consumarea unor alimente crude se echilibreaza functiile organismului si acesta se regenereaza mai usor in urma bolilor. Persoanele care urmeaza o astfel de dieta au senzatia de reintinerire, spun specialistii.

O asemenea dieta se poate urma mult timp, chiar toata viata, fara niciun fel de consecinte negative. O astfel de poate fi adoptata chiar si de la varste mai fragede, de la 4-5 ani, putand fi urmata chiar si de varstnici, indiferent de conditia lor fizica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*