Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum poti sa scapi de dependenta de ciocolata?

Cercetatorii au descoperit o noua metoda de a scapa de dependenta de ciocolata. Aceasta metoda implica puterea mintii si o disciplina mentala stricta.

Potrivit specialistilor, procesul presupune recunoasterea faptului ca „tu nu esti gandurile tale”, ceea ce te va face mai puternic in fata tentatiilor.

Dependenta de ciocolata

Dependenta de ciocolata

Ei sustin ca acest principu se poate aplica si in cazul dietelor de slabire. Mecanismul este urmatorul: „indivizilor nu li se cere sa isi schimba modalitatea de gandire in vreun fel, ci sa isi observe pur si simplu gandurile, vizualizandu-se pe ei insisi ca fiind ceva diferit de acestea”, potrivit Daily Mail.

In acest fel, se incurajeaza crearea unei distante mentale atat intre indivizi si gandurile lor, cat si intre gandurile lor si realitate.

Sursa citata screi ca in timpul unui experiment efectuat de oamenii de stiinta pentru testarea acestei noi metode, participantii au fost impartiti in trei grupuri.

De pilda, unui grup i s-a cerut sa isi imagineze cum conduce un microbuz, iar gandurile despre ciocolata sa si le imagineze ca pe niste pasageri nedoriti in masini, altui grup i s-a cerut sa aplice anumite tehnici de acceptare, prin care sa isi observe sentimentele si sa nu le respinga, in timp ce al treilea grup a fost invatat sa aplice anumite tehnici de relaxare.

La sfarsitul experimentului, membrii ultimelor doua grupuri au mancat ciocolata, in timp ce numai 27% dintre persoanele apartinand primului grup au cedat acestei tentatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*