Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Combinatiile de alimente care produc indigestii

Nutritionistii sustin ca unul dintre principalele motive pentru care apar indigestiile este mancatul in combinatii nerecomandate. Viteza de digestie pentru fiecare produs este diferita si astfel se pot produce dereglari stomacale.

Pentru a evita problemele este util sa consumi alimente care sunt compatibile si se digera la fel.

Combinatii alimentare care produc indigestie

Combinatii alimentare care produc indigestie

Proteinele cu amidonul

O combinatie des intalnita este cea a proteinelor cu amidonul.

De exemplu, cartofii cu paine sunt cel mai nerecomandat exemplu in acest sens.

Proteinele au nevoie de trei ore pentru a fi digerate complet, iar amidonul de cel mult doua.

Mai mult, pentru a fi complet sintetizate, ele au nevoie de factori favorizanti, care sunt blocati daca ingreunam flora stomacala. In plus, o alta combinatie nedorita de alimente este cea a carbohidratilor si mancarurilor acre, care contin aciditate ridicata.

Din acest motiv, acizii continuti neutralizeaza mediul alcalin de care au nevoie carbohidratii pentru a fi sintetizati, iar digestia este ingreunata, daca nu oprita.

Proteinele si grasimile

Proteinele si grasimile consumate la aceeasi masa produc si ele dereglari stomacale. Grasimile impiedica secretia enzimelor necesare absorbtiei proteinelor si astfel apar balonarile nedorite.

Acelasi proces are loc la nivelul stomacului si in cazul combinarii mancarurilor care cu proteinele. Produsele cu rol diuretic nu vor fi combinate cu cele care au rol laxativ, mai spun expertii in nutritie.

La fel proteinele de diverse tipuri, care au nevoie de enzime diferite pentru o absorbtie completa.

Daca vreti sa evitati blocajele stomacale, incercati toate combinatiile de alimente si acordati o atentie sporita modului in care se face digestia.

Aceasta este cea mai buna metoda de a detecta combinatiile nedorite, care ingreuneaza digestia.

Un raspuns pentru Combinatiile de alimente care produc indigestii

  1. masha Răspunde

    8 septembrie 2014 la 14:15

    Primul lucru de care trebuie sa tineti cont e acela ca va adresati publicului larg, nu unor specialisti. Publicului larg i te adresezi pe intelesul lui, cu exemple multe si concrete, intr-un limbaj facil. Poate reveniti asupra subiectului, pentru ca prezinta interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*