Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cel mai nou beneficiu al consumului de ceai verde

Potrivit unui studiu realizat in Elvetia, consumul de ceai verde este asociat cu o imbunatatire semnificativa a memoriei.

Numeroase studii au evidentiat beneficiile pentru sanatate ale ceaiului verde, iar cel mai recent arata ca aceasta bautura este indicata si pentru imbunatatirea memoriei, anunta Daily Mail.

Beneficii ceai verde

Beneficii ceai verde

Potrivit rezultatelor expertilor, ceaiul verde ar putea fi folosit inclusiv pentru tratarea dementei si a altor tulburari psihice.

Specialistii elvetieni de la Universitatea din Basel au descoperit ca extractul de ceai verde creste conectivitatea cerebrala.

In contextul cercetarii, expertii au observat o imbunatatire a memoriei de scurta durata dupa ce voluntarii au consumat aceasta bautura.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au monitorizat activitatea cerebrala a participantilor la studiu cu ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica (IRM).

Acestia au remarcat o crestere a activitatii in cortexul parietal si prefrontal, ceea ce arata efectele benefice ale ceaiului verde.

„Studiul nostru a aratat ca ceaiul verde poate creste maleabilitatea sinaptica a memoriei de scurta durata”, explica prof. Borgwardt, co-autor al studiului.

Rezultatele cercetarii au aparut in publicatia „Psychopharmacology”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*