Beneficiile strugurilor albi
Cuprins:
Inca de acum cateva milenii, strugurii erau folositi pentru alimentatie, precum si pentru producerea vinului, atat de indragit de multi. In plus, aceste fructe se foloseau si pentru prepararea unor pomezi si remedii naturale care sa sporeasca frumusestea doamnelor si domnitelor din antichitate.
Combaterea bolilor cardiovasculare
Aceste fructe remarcabile reprezinta un aliat deosebit de important pentru combaterea bolilor cardiovasculare.
Nutritionistii ne asigura ca strugurii reprezinta o bogata sursa importanta de vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a corpului
Cercetari recente au indicat faptul ca strugurii au un efect benefic sanatatii aparatului cardiovascular, dar si pentru imbunatatirea elasticitatii vaselor sanguine.
Beneficii struguri albi – Antioxidanti
In plus, strugurii au o uimitoare capacitate antioxidanta. Alte studii au aratat ca un consum insemnat de struguri scade oxidarea colesterolului rau. In acest fel se diminueaza foarte tare riscul de aparitie a cheagurilor sanguine si scade tensiunea arteriala.
Struguri pentru cancer
Potrivit expertilor de la Universitatea din Shanghai, China, daca veti consuma suc de struguri, veti fi protejati impotriva bolilor cancerigene.
Studiile efectuate de catre savantii asiatici pana in acest moment audemonstrat efectul pozitiv al consumului de struguri in preventia aparitiei cancerului mamar si al celui de colon.
Alte cercetari, de aceasta data realizate in Marea Britanie, la Universitatea Oxford, au aratat efectul extrem de pozitiv al consumului de struguri asupra memoriei si capacitatilor motrice ale corpului uman.
De asemenea, este dovedit stiintific, aportul acestor fructe in preventia maladiei Alzheimer.
Ce contin strugurii?
Expertii ne asigura ca strugurii contin mai multe flavonoide, cum ar fi:
- quercitina,
- catechina,
- epicatechina,
- proantocianidine şi
- antociani.
Acesti compusi sunt puternici antioxidanti si actioneaza pentru neutralizarea radicalilor liberi din organism, prevenind astfel aparitia bolilor cardiovasculare si a diferite boli cronice.
In timpul unor teste, s-a observat ca unele flavonoide din struguri pot inhiba activitatea unei enzime necesare pentru supravietuirea celulelor canceroase.
Trebuie spus ca struguri rosii contin o cantitate dubla de antioxidanti decat strugurii albi. In schimb, cei rosii detin o cantitate mai mare de antociani, antioxidanti fenolici, care le dau aceasta culoare.
Specialistii in nutritie mai spun ca resveratrolul din aceste fructe, prezent in principal in pielita bobitelor de struguri, are efect benefic pentru sistemul cardiovascular.
De asemenea, strugurii reprezinta o sursa importanta de cupru, fier, potrasiu, fosfor, vitamina B1, B2, B6 si C si se folosesc in diferite diete in care reprezentantele sexului frumos pot pierde in greutate.