Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Efectul sucului de fructe asupra tensiunii arteriale

Cei care sunt atrasi de consumul unor sucuri de fructe proaspete trebuie sa stie ca prezinta un nivel al tensiunii arteriale mai mare decat al celor care beau astfel de sucuri in mod ocazional.

Aceasta este concluzia la care au ajuns savantii din cadrul Swinburne University of Technology din Hawthorn, Australia. Potrivit unui studiu efectuat de oamenii de stiinta australieni, hipertensiunea arteriala poate majora riscul unor tulburari cardiace si de producere a unui infarct.

Suc de fructe

Suc de fructe

Unul dintre coordonatorii cercetarii amintite, expertul Matthew Pase, a afirmat ca aceasta descoperire este importanta pentru ca exista „o perceptie generala potrivit careia sucul de fructe proaspete este sanatos”. Conform savantului australian, un suc de fructe are o mare cantitate de zaharuri in el, desi contine vitamine foarte importante.

De ce nu trebuie sa consume sucuri de fructe cei mici?

Nutritionistii mai spun ca in cazul in care veti consuma in mod frecvent sucuri de fructe proaspete nivelul de zahar din alimentatie se va majora, acesta provenind din celelalte alimente si bauturi consumate in timpul zilei.

Oamenii de stiinta din Australia atrag atentia asupra faptului ca o cantitate de circa 250 de mililitri cu suc de fructe poate contine 115 calorii, care reprezinta echivalentul a sapte lingurite de zahar. De altfel, daca facem o comparatie, o cutie cu coca-cola contine 139 de calorii.

Specialistii mai afirma ca sucul de fructe proaspete poate afecta smaltul dintilor in cazul copiilor mici. In aceasta situatie, este bine ca cel mic sa fie obisnuit de parintii sai sa consume apa si lapte.

Expertii din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii recomanda un consum de zahar zilnic de maximum sase lingurite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*