Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de sanatoase sunt fructele verii, piersicile

Benefice in tulburarile digestive

Consumate dimineata, dupa ce au fost tinute la temperatura camerei, nedecojite, in cure de cate trei zile, in loc de micul dejun, sunt extrem de hranitoare.

Piersicile

Piersicile

Piersicile au efecte benefice in tulburari digestive, consipatie, boli de colon, eliminarea calculilor renali si biliari, dezintoxicarea organismului.

Bune in cure de slabire

Pentru ca sunt sarace in calorii, piersicile pot fi consumate fara rezerve si de persoanele care tin cura de slabire.

Expertii spun ca doua piersici asigura necesarul zilnic de vitamina C, iar prin continutul lor bogat in calciu, fier si potasiu, piersicile intaresc organismul, facandu-l mai rezistent la factorii externi.

Combat astenia si anemia

Adolescentii si copiii anemici, bolnaviciosi, dar si persoanele obosite, lipsite de energie, astenice pot face cu incredere si speranta o cura de trei zile de piersici proaspete, mancate cu tot cu coaja aceea pufoasa si mustind de vitamine si minerale.

Trebuie sa stiti ca sucul de piersici, preparat acasa, ca sa fii sigur de ceea ce bei, se obtine dand fructele, fara samburi, prin storcatorul electric. Se pot face cure de cate trei, patru zile pentru cresterea imunitatii organismului si in scop laxativ. Se beau cate doua, trei cani de suc pe zi.

Efecte sedative

Florile de piersic au efecte sedative, antispasmodice, laxative, diuretice, depurative, alcalinizante si vermifuge. Amestecul de frunze si flori uscate dau o infuzie cu o aroma deosebita, foarte apreciata, mai ales, de copii, din care se pot bea doua, trei cani pe zi.

Infuzia se mai recomanda si in combaterea anginei pectorale.

Pagina precedentă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*