Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Beneficiile consumului de andive

Leguma denumita andiva apare mai ales in perioada iernii, insa ea se poate gasi si in alte intervale ale anului in magazinele din tara noastra. Este apreciata de catre nutritionisti drept una dintre cele mai bune legume si are un rol important in stimularea poftei de mancare.

Potrivit expertilor, de la andiva se pot consuma mugurii si frunzele inalbite. Andiva se obtine prin cresterea fortata a radacinii de cicoare de Bruxelles. Specialistii sunt de parere ca andivele contin vitaminele A, B1, B2, saruri minerale – calciu, potasiu, sodiu, fosfor, mangan, magneziu.

Beneficii andive

Beneficii andive

Cu toate ca aceste legume sunt utilizate in alimentatie, ele pot fi folosite si pentru ca au capacitati terapeutice. Asta se intampla pentru ca andivele stimleaza secretiile gastrice si sunt inidcate pentru tratarea atonii biliare, avand capacitatea de a regla tonusul musculaturii vezicii biliare.

Se poate folosi ca si adjuvant in lupta cu obezitatea, ca urmare a proprietatilor depurative. Andiva poate trata ateroscleroza si se poate utiliza in alimentatia cardiacilor si a celor care sufera de boli ale rinichilor.

Andiva este remineralizanta si se poate folosi pentru alimentatia copiilor, a convalescentilor si a proaspetelor mamici.

Andivele pastreaza calciul si fosforul in oase!

Are un continut scazut de glucide si este indicata pentru diabetici. Daca suferiti de osteoporoza, nutritionistii va recomanda sa consumati in fiecare zi cate o ceasca de andive tocate, care va asigura circa 300 mg magneziu, ce ajuta la pastrarea calciului si a fosforului in oase.

Expertii spun ca nu este indicat consumul de andive crude celor care au probleme din cauza ulcerului gastroduodenal sau a gastritelor.

Este bine sa nu pastrati andivele la lumina, deoarece acestea se usuca, se inverzesc si devin amare. De asemenea, este recomandat sa nu le pastrati la frigider mai mult de trei zile, pentru ca isi pierd toate calitatile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*