Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Graul germinat, recomandat pentru tratarea surmenajului

Graul reprezinta una dintre plantele care are printre cele mai multe beneficii pentru corpul uman. Aceasta planta contine o serie de substante precum produsi fosfatati, saruri saruri de fier, saruri de magneziu, care se gasesc in cantitati mari, de circa 40 mg la 100 g de germeni.

Grau germinat

Grau germinat

Ce contine

In plus, expertii sustin ca graul contine proteine complete, dar si oligoelemente precum cupru, zinc, magneziu, numeroase vitamine printre care A, B1, B2, C, E.

Nutritionistii sustin ca graul reprezinta una dintre cele mai bune surse naturale de fier, magneziu, proteine rare, vitamina B si E, dar si vitamina C.

Graul germinat – Beneficii

Specialistii spun ca mai ales graul germinat are niste proprietati tonice si vitaminizante, mai ales ca urmare a faptului ca germinatia mareste puterea vitaminica a germenilor. Graul germinat este recomandat pentru cei care sufera de reumatism, guta sau artrita.

Potrivit expertilor, graul este recomandat pentru tratarea unor afectiuni precum depresie, este bun pentru ca favorizeaza reglarea digestiei, a functiilor intestinale si actioneaza ca tonic nervos si stimuleaza nutritia.

Graul germinat trateaza si copii

Expertii in domeniu recomanda folosirea germenilor de grau si impotriva surmenajului si pentru regularizarea tranzitului intestinal. In acest sens, persoanele adulte trebuie sa ia circa 3 linguri pe zi, cate una ca adjuvant la fiecare masa.

Cum se administreaza

Copiii si persoanele in varsta trebuie sa ia cate 3 lingurite pe zi, cate una la fiecare masa, dupa varsta – o lingurita pentru copii de pana la 3 ani, sugarii (de la 6 luni – 1 an) – o lingurita mica, in doua-trei reprize pe zi.

Specialistii sustin ca inainte de a le inghiti, semintele se mesteca indelung pana la aparitia unui gust dulceag, produs de zaharificarea partiala a amidonului.

Potrivit expertilor, in cazul persoanelor care prezinta dantura deficitara, graul germinat trebuie sa fie pisat si se mesteca indelung.

Graul este recomandat pentru bolnavi, sugari si copii mici. In aceste situatii, se prepara un piure in care se incorporeaza miere. Expertii spun ca inainte de a fi pus la incoltit, graul din comert sa fie spalat foarte bine si in mai multe ape, caci deseori este tratat cu antiseptice si insecticide.

In acest sens, se vor pune mai multe graunte de grau intr-o farfurie si se acopera cu apa pentru a se umfla. Imediat dupa ce au trecut circa 24 de ore se va spala acest amestec cu apa din belsug.

Trebuie sa stiti ca in zilele urmatoare, graul se umezeste usor, asa ca trebuie sa aveti grija sa nu ramana apa deasupra grauntelor, pentru a nu mucegai sau putrezi, asa cum se intampla cand inoata in exces de lichid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*