Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Un extract din banane lupta cu succes impotriva unor afectiuni grave

Cercetarile realizate in diferite centre universitare din intreaga lume incearca sa descopere medicamente care sa trateze anumite boli incurabile sau mai greu de tratat. Astfel, in SUA, savantii au descoperit un astfel de medicament obtinut din banane, care are capacitatea de a distruge mai multe virusuri si de vindeca anumite afectiuni.

Expertii care au luat parte la teste au afirmat ca noul medicament va deveni un antiviral vital, cu spectru larg de actiune. El va putea sa ofere protectie impotriva unor boli periculoase, precum hepatita C sau SIDA.

Bananele pentru sanatate

Bananele pentru sanatate

Acest medicament contine un ingredient, o proteina din banane, numita lectina sau „BanLec”, potrivit Care2.com.

Aceasta substanta a fost descoperita in 2010 si a fost catalogata de expertii din SUA drept un tratament potential contra SIDA. Totusi, la inceput, acesta aducea cu sine si anumite efecte secundare mai putin placute, iar de abia anul acesta expertii au fost capabili sa le poate evita.

Noua versiune a acestui medicament a distrus mai multe virusuri si nu a cauzat efecte nedorite. Care2.com scrie ca medicamentul este considerat eficient deoarece poate face virusul inofensiv si il poate distruge.

Noul medicament a fost eficient si a oferit protectie contra SIDA, hepatitei C si gripei

Totusi, oamenii de stiinta sunt de parere ca consumul de banane nu are acelasi efect benefic, mai ales ca deoarece ingredientul obtinut reprezinta o versiune modificata a substantei chimice existenta in aceste fructe.

In cadrul cercetarilor, noua formula de BanLec a impiedicat cobaii sa contracteze virusul gripal fara sa aiba loc o majorare a inflamatiilor.

Noul medicament a fost eficient si a oferit protectie contra SIDA, hepatitei C si gripei. Savantii din cadrul Universitatii Michigan apreciaza faptul ca medicamentul ar putea fi folosit si contra Ebola, deoarece toate aceste virusuri au membrane acoperite cu molecule de glucide similare celor testate.

Aceasta cercetare a fost publicata in revista Cell, insa specialistii americani sustin ca va fi nevoie de incat cativa ani de studii inainte ca noua versiune de BanLec sa poata fi testata pe pacienti umani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*