Cresterea imunitatii prin alimentatie
Cuprins:
Imunitatea corpului uman este importanta pentru asigurarea unei stari de sanatate bune, iar unul dintre modurile in care o poti majora este acela de a face sport cat mai regulat. S-a constatat ca circa o jumatate de ora de miscare zilnica ofera un bun suport pentru imbunatatirea sistemului cardiovascular, reduc stresul si cresc imunitatea.
Este important sa gasesti o activitate care sa-ti fie pe plac. Astfel, nu vei fi tentata sa renunti dupa cateva sedinte.
Nutritionistii sustin ca este bine sa consumi cat mai multe citrice, pentru ca sunt o sursa importanta de vitamina C. Fiecare dintre noi poate beneficia de calitatile lor daca le mananci in stare cruda sau sub forma de suc.
Poti completa aportul acestei vitamine cu ajutorul unui supliment alimentar.
Cresterea imunitatii cu resveratrol
Trebuie spus ca resveratrolul e un antioxidant puternic obtinut din strugurii rosii, atat din fruct cat si din coaja. Studiile arata ca acesta ca este de 4-5 ori mai puternic decat beta-carotenul, de 50 de ori mai puternic decat Vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat Vitamina C. BBC arata ca resveratrolul poate intari imunitatea organismului, ajuta la tratarea bolilor cardiovasculare, articulare, poate lupta impotriva afectiunilor alergice si inflamatorii, scade colesterolul si are efect antiaging.
Cresterea imunitatii cu echinaceea
Pentru cresterea imunitatii este recomandata si o cura preventiva cu echinaceea, planta cu beneficii miraculoase: intarirea sistemului imunitar, accelerarea vindecarii, lupta impotriva infectiilor, ameliorarea gripei si simptomelor ei. Poti gasi echinaceea sub forma de pastile, ceai sau tinctura.
BBC arata ca stresul reprezinta cel mai mare inamic al imunitatii, de aceea este bine sa dormi 7 ore pe noapte pentru ca organismul sa-si recapete energia.
Mierea de Manuka
Pe de alta parte, mierea de Manuka este recunoscuta ca unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, provenita din Noua Zeelanda. pe langa sustinerea sistemului imunitar, aceasta miere are efect antibacterian, antimicrobian, antiviral, antioxidant, antiseptic si antiinflamator.
Puterea antibacteriana este data de factorul UMF sau Unique Manuka Factor, care se afla pozitionat intre 10 si 25.
Goji pentru cresterea imunitatii
Specialistii recomanda sa consumi fructe goji cu iaurt sau sub forma de cocteil. Pentru asta trebuie sa pui in blender un pumn sau doua de fructe goji, un pahar sau doua de apa, cateva frunze de menta, zeama de la jumatate de lamaie, pentru alcalinizarea sangelui, si miere, sirop de agave sau de stevie pentru indulcire. In cazul in care vei simti nevoia sa diversifici, adauga suc de fructe de padure, morcovi sau mere.
Daca doresti sa te detoxifici bine si rapid, atunci trebuie sa mergi la una dintre saunele umeda, uscata sau aromata. Aceasta reprezinta o metoda eficienta de a creste imunitatea, prin eliminarea toxinelor din organism. In acelasi timp te poti bucura de o piele stralucitoare, celulita este vizibil diminuata, ba chiar ajuta la scaderea greutatii corporale.
Dieta bazata pe fibre
In plus, poti sa tii o dieta bazata pe cresterea aportului de fibre, prin utilizarea plantelor cu efect laxativ si depurativ. Este necesar sa inlaturi produsele de origine animala, dulciurile, cafeaua, fainoasele si sa pui accentul pe legume si fructe consumate in stare proaspata sau sub forma de sucuri.