Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Arnica elimina senzatia de slabiciune a corpului

Planta denumita arnica are frunze tulpinate putine de culoare galbena. Aceasta planta prezinta potrivit expertilor, calitati curative si actiune farmaceutica deoarece contine ulei volatil, carotenoizi, alcooli triterpenici, flavonoide, colina. Mai este numita in popor potbal de munte, carul padurilor, cujda, carul zanelor.

Arnica

Arnica

Indicatii arnica

Planta de arnica are efectul unui antiinflamator, antiseptic si cicatrizant asupra corpului uman.

Arnica stimuleaza imunitatea la nivelul gatului si al cailor respiratorii superioare, protejandu-le de infectii.

Este recomandata pentru persoanele care sufera de amigdalita cronica, faringita sau sinuzita.

Daca este folosita extern, are rolul de a imbunatati circulatia, de a incalzi extremitatile, fiind foarte buna pentru persoanele sensibile la frig.

Expertii spun ca arnica are un rol important cand boala s-a instalat, mai ales pentru ca elimina senzatiile de slabiciune si ameteala si tonifica inima.

In plus, arnica poate regla temperatura corpului uman, astfel incat este foarte recomandata pentru persoanele care au dificultati generate de circulatia sanguina.

Arnica, recomandata pentru frigurosi

Potrivit specialistilor in domeniul fitoterapiei, aceasta planta mai este buna si pentru tratarea unor afectiuni precum laringita acuta si a unor plagi.

Daca vreti sa va preparati o tinctura pentru stimularea imunitatii, trebuie sa luati circa 30-40 de picaturi de tinctura de trei ori pe zi. Este necesar ca aceste picaturi sa fie diluate in apa, pe stomacul gol, iar cura se tine timp de 30 de zile, pentru cresterea imunitatii.

Poate fi folosita si in clipa in care boala a cuprins organsimul. In acest caz, se pot lua 4 doze pe zi, la adulti, iar micutilor de pana la 7 ani nu va fi administrata decat sub supraveghere medicala.

Potrivit expertilor, copii care au peste 7 ani pot lua cate 5-10 picaturi de trei ori pe zi.

Daca aveti probleme cu infectiile gatului, trebuie sa faceti gargara cu arnica, respectiv circa 1-2 lingurite de tinctura la jumatate de pahar de apa. Trebuie sa fiti atenti si sa nu inghititi preparatul.

Cei care au probleme cu circulatia periferica deficitara si prezinta o sensibilitate aparte la frig, vor face inainte si dupa expunere la temperaturi scazute frictionari energice ale membrelor si toracelui cu aceasta tinctura. Imediat dupa aceea se va aplica o pelicula subtire dintr-un unguent natural de musetel peste locurile frictionate.

Daca va intereseaza, aceasta tinctura se poate cumpara din farmacii si se poate utiliza ca si cicatrizant si antiseptic in rani.

Expertii sustin ca arnica nu se utilizeaza intern, deoarece poate provoca deranjamente gastrointestinale si hipertensiune arteriala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*