Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Alimente care te imbatranesc repede

In cazul in care sunt preparate la temperaturi inalte, produsele care contin amidon, precum cartofii, accelereaza procesul de imbatranire.

Alimente care te imbatranesc

Alimente care te imbatranesc

Aceasta recomandare a fost realizata de Academia Nationala de Farmacie din Franta, informeaza France Info.

Temperaturile inalte la care sunt preparate produsele ce contin amidon declanseaza formarea unor reactii chimice care grabesc imbatranirea.

Cu cat cartofii sunt mai crocanti, cu atat au fost preparati la temperaturi mai ridicate. Acestia contin produsi de glicare, care se acumuleaza in corp, mai spun expertii in nutritie.

Sursa citata scrie ca Organizatia Mondiala a Sanatatii a identificat mai multe alimente, in afara de cartofi prajiti, care contin produsi de glicare atunci cand sunt preparate la temperaturi inalte: cerealele, painea prajita, biscuitii si cafeaua.

Profesorul Eric Boullanger, biolog la Facultatea de Medicina din Lille, a efectuat mai multe studii asupra efectelor produsilor de glicare asupra corpului si a observat ca acestia activeaza procesul inflamator, oxidativ.

Specialistii ne avertizeaza ca acest lucru determina la aparitia imbatranirii vasculare, insotita de rigidizarea arterelor si de hipertensiune.

Pentru a evita formarea produsilor de glicare, alimentele nu trebuie preparate la temepraturi mai mari de 120 grade Celsius. Nutritionistii sustin ca este de preferat metoda de gatire prin aburi sau prin fierbere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*