Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Alimente pentru o cina romantica cu efect afrodiziac

O mare parte a alimentelor considerate afrodiziace se bazeaza, conform studiilor psihologilor, pe efectul placebo! Exista, insa, si exceptii.

Astfel, in dietele asiatice sau mediteraneene exista o serie de alimente cu efect real in stimularea apetitului sexual, cat si a potentei, prin substantele continute, cu efect fie vasodilatator, fie de crestere a concentratiei de endorfine si serotonina, explica nutritionistii.

Alimente afrodiziace

Alimente afrodiziace

Alimente afrodiziace – Dulciurile

In categoria acestor alimente intra o serie de dulciuri, precum inghetata sau ciocolata, sau alte preparate cu continut bogat in cacao, precum si cafeaua sau mierea ori deserturi cu cafea sau miere.

Alimente afrodiziace – Oleaginoasele

De asemenea, oleaginoasele, asa cum sunt migdalele, alunele, fisticul, nucile sunt recunoscute si ele ca avand astfel de proprietati.

Alimente afrodiziace – Alimente de origine animala

Potrivit expertilor in nutritie, dintre produsele de origine animala merita amintite ouale, dar si pestele oceanic, precum heringul, sardinele, somonul sau rechinul.

Alimente afrodiziace – Fructele

In plus, o serie de fructe pot fi consumate de asemenea in scop afrodiziac, in aceasta categorie intrand:

  • piersicile,
  • capsunile,
  • mango,
  • avocado sau
  • bananele.

Condimentele sunt si ele considerate alimente cu efect afrodiziac important: piperul, chili sau coriandrul sunt doar cateva exemple.

Asadar, o cina romantica ar putea fi compusa dintr-un peste oceanic condimentat cu legume si un desert cu cacao, nuci si miere sau o salata de fructe din care sa nu lipseasca exemplele de mai sus.

Alimente afrodiziace – Sa nu uitam de vinul rosu

Vinul rosu este si el un partener de neuitat in aceste ocazii, avand un rol esential in completarea unei cine romantice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*